- Details
- Hits: 4200
Ένα όμορφο γεύμα τελειώνει κατά κανόνα με ένα καλό και φίνο επιδόρπιο…Έχω ακούσει για περίφημες , γλυκές ιστορίες περί επιδορπίων που στόχο τους έχουν να κλείσουν ευφάνταστα και εντυπωσιακά το μενού αφήνοντας για τελευταία γεύση αυτή της γλύκας και της ηδονής ! Εξάλλου η ζάχαρη είναι η πιο γλυκιά κι αγαπημένη “εξάρτηση”. Έχω ακούσει για επιδόρπια γαρνιρισμένα με βρώσιμο φύλλο χρυσού , με σπάνια και περιζήτητα υλικά μα τούτο εδώ το απλό γλυκάκι που μας κέρασαν ένα μεσημέρι σε ιταλικό εστιατόριο με ικανοποίησε τόσο μα τόσο πολύ…Ίσως να παίζει ρόλο και η διάθεση που το ακολουθεί…ή ακόμα και η ατμόσφαορα που το πλαισιώνει…Το σίγουρο είναι πως γυρίζοντας το απόγευμα στο σπίτι , μπήκα τρέχοντας στην κουζίνα και το αποτέλεσμα αποδεικνύει , νομίζω , πως στην απλότητα είναι η ομορφιά…
Υλικά:
- Details
- Hits: 4193
Δεν είναι μόνο το αγαπημένο λεμονάκι που ξεχωρίζει σ’ αυτό γλυκό με το αξεπέραστο άρωμά του είναι και η δροσερή , ελαφριά γιαουρτένια κρέμα του που ετοιμάζεται πανεύκολα χωρίς να χρειάζεται καθόλου μίξερ. Δεν έχει πολλά λιπαρά , δεν έχει παχιά υφή αλλά ούτε και βαριά γεύση. Μιλάμε για ένα ανάλφρο γλυκάκι που θα το αγαπήσουν όχι μόνο οι λάτρεις του λεμονιού που ούτως ή άλλως είναι πάρα πολλοί αλλά θα το αγαπήσουν και οι λάτρεις των διακριτικών , ελαφριών γεύσεων...
Υλικά για τη βάση:
- Details
- Hits: 92650
Λατρεύω την καραμέλα…το έχω πει πολλές φορές , ευκαιρία να το δηλώσω μια φορά ακόμα…Το γλυκό αυτό το έφτιαξα ένα απόγευμα που ό χρόνος μου ήταν περιορισμένος αλλά η διάθεσή μου για κάτι δελεαστικό πολύ ανεβασμένη…Θα μπορούσε να είναι τούρτα , αλλά πού χρόνος για κομμένα παντεσπάνια και χωρίσματα σε δίσκους και σιροπιάσματα…έτσι , απλοποίησα τα πράγματα ως προς την κατασκευή χωρίς να τσιγκουνευτώ ως προς τη γεύση. Το αποτέλεσμα ; Ένα γλυκό ψυγείου με πλούσια γεύση καραμέλας κι ένα καραμελένιο γλάσο που είναι ζήτημα αν καταφέρει να μείνει για να πλαισιώσει το γλυκό αφού κινδυνεύει να εξαφανιστεί κουταλιά , κουταλιά μέσα από την κατσαρόλα…
- Details
- Hits: 4039
Από που να αρχίσω την περιγραφή μου; Από την αγαπημένη γεύση που διαθέτει το καραμελωμένο ζαχαρούχο , τη βελούδινη υφή του , το χρώμα της πέρλας , την ευκολία του στην παρασκευή , τη δροσιά της γεύσης του τυριού ή το συγκερασμό όλων αυτών σε συνδυασμό με το σιρόπι καραμέλας που θα το περιλούσουμε αλλά και τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς που θα του προσθέσουμε; Λατρεύω αυτό το παγωτό καθώς και κάθε συνταγή που περιέχει μέσα την περίφημη dulce de leche , η οποία ξέρει να χαρίζει πλούσια τη γεύση της και την απόλαυση. Ναι λοιπόν, σας διαβεβαιώνω, σ’ αυτό το παγωτό δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς!
Υλικά: