- Details
- Hits: 4209
Νομίζω πια πως το τζηζ κέικ αποτελεί ένα γλυκό που καταχωρείται στα αγαπημένα και θα έλεγα ότι πλέον αποτελεί κλασική και οικεία γεύση. Καθιερώθηκε από τη στιγμή που το τυρί κρέμα μπήκε στη διατροφή μας αλλά και στη ζαχαροπλαστική και ίσως εκεί είναι η επιτυχία του μιας και το τυρί αυτό είναι που χαρίζει δροσερή και ανάλαφρη υφή και χαρακτηριστική γεύση. Για μένα βέβαια εκτός από αυτά τεράστια σημασία παίζει η μαρμελάδα που θεωρώ ότι επιβάλλεται να είναι σπιτική αλλά και η βάση του μπισκότου που επιδιώκω να είναι τραγανή και αρωματική και όχι αυτή η υγρή βάση με τα νωτισμένα μπισκότα…
- Details
- Hits: 3205
Όλα τα καλά μαζί θα έλεγα εγώ τώρα…και το σπουδαιότερο; τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα , όχι μόνο στο να τα ετοιμάσουμε αλλά , δυστυχώς ή ευτυχώς και στο να τα καταναλώσουμε αφού τα γλυκάκια αυτά είναι απερίγραπτα νόστιμα και δελεαστικά που δε μπορεί να σταματήσει κανείς στο ένα…ποιό ένα δηλαδή;…θα ήταν πιο τίμιο εκ μέρους μου να ενημερώσω ότι δε σταματάμε αν δεν αδειάζουμε το γυάλινο μπωλάκι στο οποίο τα τοποθετήσαμε , έχοντας την απατηλή χαρά ότι εξασφαλίσαμε ένα κέρασμα για δυο-τρες μέρες…λόθος πρόβλεψη , λάθος εκτίμηση…τα fudges λευκής σοκολάτας τα φτιάχνουμε και τα καταβροχθίζουμε αμέσως μέχρι…τελικής πτώσεως.
Υλικά :
- Details
- Hits: 4030
Σήμερα είναι μια υπέροχη , ηλιόλουστη μέρα και η διάθεσή μου είναι αρκετά καλή. Όταν λοιπόν έχω ανεβασμένη διάθεση ένα πιθανό σενάριο είναι να ανοίξω το ψυγείο , τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας , να αναζητήσω υλικά , να τα συνδυάσω και να συνθέσω ένα γλυκό. Τα σημερινά δεδομένα οδήγησαν σε ένα δροσερό γλυκό με προδιαγραφές δίαιτας και παραπέμπει σε πρόχειρη παραλλαγή μιλφέγ με κρέμα κακάο αφού τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν cream crackers ολικής άλεσης , κρέμα με κακάο και στέβια και μια ανάλαφρη σαντιγύ από σκόνη βανίλιας χτυπημένη με άπαχο γάλα…Το αποτέλεσμα , πιστέψτε με , πραγματικά πολύ ελαφρύ αλλά και πολύ γευστικό...
- Details
- Hits: 3865
Είναι αυτό που λέμε “είχα έμπνευση”…σα να μου ήρθε η φαεινή ιδέα να "παντρέψω" τους μπεζέδες που περίσσεψαν από μια εκδήλωση με τα πιο αγαπημένα υλικά: πουρέ κάστανου , τυρί μασκαρπόνε και μπόλικα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Επιπλέον λίγο ποτό που δυναμώνει τη γεύση και αρωματίζει ευχάριστα το γλυκό και λίγη φυτική σαντιγύ που θα κάνει την κρέμα κάστανου να μοιάζει με μια βελούδινη και παχιά mousse…Ένα πανεύκολο και εντυπωσιακό γλυκό , ιδανικό για επιδόρπιο μετά από ένα γιορταστικό γεύμα που το σερβίρουμε σε ατομικά μπωλ και τρώμε ακόμα και το κουταλάκι…
Υλικά :