- Details
- Hits: 1831
Το έχω βάλει στο μάτι εδώ και καιρό αυτό το δελεαστικό κέικ. Μου έχει κλέψει την καρδιά για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έχει απίθανη γεύση αλλά και εμφάνιση. Ο δεύτερος είναι το εκπληκτικό frosting σοκολάτας που το περιβάλλει γιατί έχει μια ιδιαιτερότητα: Δεν είναι φτιαγμένο με κρέμα γάλακτος ή κρέμα- τυρί ώστε να χρειάζεται ψυγείο μετά από λίγες ώρες. Το γλύκισμα αυτό δεν είναι τούρτα , είναι κέικ και το θέλουμε αφράτο , σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να απολαύσουμε τις υφές τους έτσι όπως είναι , βελούδινες και ζουμερές…
Κάποιες φορές το σερβίρω με λίγο βύσσινο γλυκό του κουταλιού…Το απογειώνει πραγματικά…
Υλικά:
- Details
- Hits: 2136
Έχω κακάο με χώρα προέλευσης το Περού που μου χάρισε μια φίλη” μου είπε η Μάνια μια μέρα στο δρόμο και με ρώτησε αν έχω κάποια συνταγή για κέικ με κακάο . Έχω ένα κέικ στο αρχείο των συνταγών μου με φωτογραφικό υλικό , έτοιμο , φουλ στο κακάο και στη σοκολάτα , μα δεν είμαι σίγουρη ότι προλαβαίνω να το δημοσιεύσω , της απάντησα. Μα τελικά κάθισα και το έγραψα και μάλιστα το ξαναέφτιαξα και ήταν υπέροχο , με πλούσια γεύση και ακόμα πιο πλούσια επικάλυψη. Μπορεί να μην εχουμε κακάο από το Περού αλλά να έχουμε κέφι , αγάπη και μεράκι και αν επιλέξουμε ένα κακάο καλής ποιότητας καθώς και μια σοκολάτα-κουβερτούρα πλούσια σε κακάο το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει…σίγουρα!
Υλικά:
- Details
- Hits: 1914
Ξανθό ή μελαχρινό; Είναι το μεγάλο δίλημμα , για να μην αναφέρω την κόντρα-διαμάχη που μπορεί να προκύψει πάνω σ’ αυτό το ερώτημα και που δεν είναι “της παρούσης” να το λύσουμε. Στο χώρο της ζαχαροπλαστικής ωστόσο θαρρώ πως το μελαχρινό έχει το προβαδισμα μιας και η λατρεμένη σοκολάτα αποτελεί πάθος , λατρεία , αγάπη παντοτινή. Είναι λοιπόν τα brownnies , τα υπέροχα , τα ελκυστικά , τα κολασμένα αλλά είναι και τα blondies , τα ξανθά , τετράγωνα γλυκίσματα με την υγρή υφή και τη γεύση βανίλιας-βουτύρου…Είναι το αντίπαλον δέος και τείνει να κατακτήσει τις καρδιές αυτών που δεν είναι και τόσο fun του μελαχρινού και όχι μόνον.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1779
Σε αυτό το κέικ το ένα υλικό είναι καλύτερο από το άλλο και νομίζω πως δε χωράει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό! Το πετιμέζι χαρίζει γενναιόδωρα την πλούσια και μεστή υφή και γεύση του ενώ το λεμόνι σε συνδυασμό με το τζίντζερ χαρίζουν το σπάνιο άρωμά τους ενώ δένουν πολύ αρμονικά μεταξύ τους. Από ‘κει και πέρα δε χρειάζονται και ιδιαίτερες δεξιότητες για να πετύχει κανείς αυτό το εξαιρετικό κέικ…Απλά βήματα και αγάπη για την ενασχόληση με τη μαγειρκή τέχνη. Λίγο βούτυρο , λίγα αυγά , λίγη ζάχαρη , αρκετό αλεύρι και μπόλικο μεράκι φτάνουν και περισσεύουν για να δημιουργηθεί ένα επιτυχημένο και πεντανόστιμο κέικ…
Υλικά: