tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ένα πολύ νόστιμο , αφράτο , εύκολο , ζουμερό και ωραιότατο κέικ θα φτιάξουμε σήμερα. Η πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η αγαπημένη , κίτρινη κολοκύθα  , ένα αγαπημένο υλικό που σε κάθε φθινοπωρινή εικόνα σχεδόν πάντα είναι εκεί μαζί με τα μήλα και τα κιτρινισμένα φύλλα των δέντρων...Τώρα είναι η εποχή της και την απολαμβάνουμε όσο και όποτε θέλουμε  αλλά καλό θα είναι όταν την βρίσκουμε σε αφθονία να την αποθηκέυουμε στην κατάψυξη ,  τριμμένη ή κομμένη σε μικρά κομμάτια , χωρισμένη σε ποσότητες των 500 γρ. περίπου…Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να την χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο…

Ας φτιάξουμε λοιπόν το κέικ μας:

keik kolokythas1

Υλικά:

Η απόλυτη σοκολατένια αίσθηση  , η απόλυτη απόλαυση , η  αποθέωση της γεύσης , η αποθέωση της σοκολάτας ...είναι αυτό το γλυκό. Δυνατή γεύση , αίσθηση υγρής σοκολάτας στο κέντρο με το καρύδι να κάνει αισθητή την παρουσία του , σερβιρισμένο με σαντιγύ  ή με παγωτό της αρεσκείας  μας , με σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας ή ό,τι άλλο προτιμάμε….το μπράουνι είναι εδώ για να μας τρελάνει! Δε νομίζω ότι το γλυκό αυτό χρειάζεται συστάσεις  αφού κατέχει μια θέση στην καρδιά μας , το συναντάμε πλέον παντού και φυσικά είναι πλέον σίγουρο ότι υπάρχει στα "αρχεία" κάθε νοικοκυράς . Το φτιάχνουμε λοιπόν κι εμείς , το σερβίρουμε με αγαπημένο παγωτό βανίλια , το λούζουμε με σιρόπι σοκολάτας και το απολμβάνουμε ιδιαιτέρως .

Δείτε το :

brownnies1
Υλικά:

Αυτό που μου αρέσει με την κουζίνα είναι το γεγονός ότι συμβαδίζει  με τις παραδόσεις , με τις γιορτές αλλά και με τις εποχές του χρόνου και τους δίνει το δικό της χρώμα και τη δική της γεύση. Ας μην αναφέρω πραδείγματα , πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνουμε τι θέλω να πω…. κάθε εποχή του χρόνου η φύση (ανα περιοχή)  προσφέρει τα δικά της δώρα κι εμείς τα αξιοποιούμε όσο μπορούμε καλύτερα….ή τουλάχιστον αυτό προσπαθούμε… Το ροδάκινο , τώρα το καλοκαίρι , έχει την τιμητική του μαζί με τόσα άλλα φρούτα . Αφού το κάναμε μαρμελάδα , κομπόστα , χυμό , αφού το βάλαμε ακόμα και στη σαλάτα μας…ένα κέικ να μην το φτιάξουμε;

Ας το φτιάξουμε :

keik rodakino 1

Yλικά:

Το "πάντρεμα" αυτό το λατρεύω! Θεωρώ το συνδυασμό αυτών των δύο αρωμάτων και υλικών ακαταμάχητο. Τη συγκεκριμένη συνταγή την έχω …ξετρυπώσει από ένα μικρό βιβλιαράκι Gourmet της Ελευθεροτυπίας (τεύχος Νοεμβρίου του 2005!!!) . Είναι μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου και δεν έχω λόγια να περιγράψω το αποτέλεσμα…υγρό , αρωματικό , απολαυστικό και υπέροχο….Είναι δε πανεύκολο και με μηδενικές πιθανότητες αποτυχίας...και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια…σας το παρουσιάζω!

keik sokolata portokali1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

μπισκοτα κουλουρια