- Details
- Hits: 15414
Ένα πολύ νόστιμο , αφράτο , εύκολο , ζουμερό και ωραιότατο κέικ θα φτιάξουμε σήμερα. Η πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η αγαπημένη , κίτρινη κολοκύθα , ένα αγαπημένο υλικό που σε κάθε φθινοπωρινή εικόνα σχεδόν πάντα είναι εκεί μαζί με τα μήλα και τα κιτρινισμένα φύλλα των δέντρων...Τώρα είναι η εποχή της και την απολαμβάνουμε όσο και όποτε θέλουμε αλλά καλό θα είναι όταν την βρίσκουμε σε αφθονία να την αποθηκέυουμε στην κατάψυξη , τριμμένη ή κομμένη σε μικρά κομμάτια , χωρισμένη σε ποσότητες των 500 γρ. περίπου…Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να την χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο…
Ας φτιάξουμε λοιπόν το κέικ μας:
Υλικά:
- Details
- Hits: 6889
Η απόλυτη σοκολατένια αίσθηση , η απόλυτη απόλαυση , η αποθέωση της γεύσης , η αποθέωση της σοκολάτας ...είναι αυτό το γλυκό. Δυνατή γεύση , αίσθηση υγρής σοκολάτας στο κέντρο με το καρύδι να κάνει αισθητή την παρουσία του , σερβιρισμένο με σαντιγύ ή με παγωτό της αρεσκείας μας , με σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας ή ό,τι άλλο προτιμάμε….το μπράουνι είναι εδώ για να μας τρελάνει! Δε νομίζω ότι το γλυκό αυτό χρειάζεται συστάσεις αφού κατέχει μια θέση στην καρδιά μας , το συναντάμε πλέον παντού και φυσικά είναι πλέον σίγουρο ότι υπάρχει στα "αρχεία" κάθε νοικοκυράς . Το φτιάχνουμε λοιπόν κι εμείς , το σερβίρουμε με αγαπημένο παγωτό βανίλια , το λούζουμε με σιρόπι σοκολάτας και το απολμβάνουμε ιδιαιτέρως .
Δείτε το :
- Details
- Hits: 6943
Αυτό που μου αρέσει με την κουζίνα είναι το γεγονός ότι συμβαδίζει με τις παραδόσεις , με τις γιορτές αλλά και με τις εποχές του χρόνου και τους δίνει το δικό της χρώμα και τη δική της γεύση. Ας μην αναφέρω πραδείγματα , πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνουμε τι θέλω να πω…. κάθε εποχή του χρόνου η φύση (ανα περιοχή) προσφέρει τα δικά της δώρα κι εμείς τα αξιοποιούμε όσο μπορούμε καλύτερα….ή τουλάχιστον αυτό προσπαθούμε… Το ροδάκινο , τώρα το καλοκαίρι , έχει την τιμητική του μαζί με τόσα άλλα φρούτα . Αφού το κάναμε μαρμελάδα , κομπόστα , χυμό , αφού το βάλαμε ακόμα και στη σαλάτα μας…ένα κέικ να μην το φτιάξουμε;
Ας το φτιάξουμε :
Yλικά:
- Details
- Hits: 8102
Το "πάντρεμα" αυτό το λατρεύω! Θεωρώ το συνδυασμό αυτών των δύο αρωμάτων και υλικών ακαταμάχητο. Τη συγκεκριμένη συνταγή την έχω …ξετρυπώσει από ένα μικρό βιβλιαράκι Gourmet της Ελευθεροτυπίας (τεύχος Νοεμβρίου του 2005!!!) . Είναι μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου και δεν έχω λόγια να περιγράψω το αποτέλεσμα…υγρό , αρωματικό , απολαυστικό και υπέροχο….Είναι δε πανεύκολο και με μηδενικές πιθανότητες αποτυχίας...και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια…σας το παρουσιάζω!
Υλικά: