tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκό ψυγείου με κρέμα σοκολάτας (με το θερμομιξ)

 Τα γλυκά ψυγείου μας αφορούν όλους γιατί αρέσουν σε όλους, και φτιάχνονται από όλους. Δεν έχουν εποχή και δέχονται πολλές παραλλαγές αφού μπορούμε να “παίξουμε” με τα βασικά υλικά και να δώσουμε στο γλυκό μας τη γεύση που εμείς θέλουμε. Το συγκεκριμένο βασίζεται σε μια βασική συνταγή κρέμας σοκολάτας και περιέχει λίγα σαβαγιάρ σαν βάση και λίγα μπισκότα πτι-μπερ για να χαρίσουν εναλλαγή στην υφή…

glyko psygeioy sokolata thermomix1

Υλικά:

1 δόση κρέμα σοκολάτας

1 δόση κρέμα σαντιγί

1 μικρό πακέτο σαβαγιάρ

12-15 μπισκότα πτι-μπερ

Λίγο γάλα και κονιάκ για τα σαβαγιάρ

Για την επιφάνεια:

Τριμμένο καρύδι+κανέλα+τρούφα κ.λ.π.

glyko psygeioy sokolata thermomix2glyko psygeioy sokolata thermomix3glyko psygeioy sokolata thermomix4glyko psygeioy sokolata thermomix5glyko psygeioy sokolata thermomix6glyko psygeioy sokolata thermomix7glyko psygeioy sokolata thermomix8glyko psygeioy sokolata thermomix9glyko psygeioy sokolata thermomix10glyko psygeioy sokolata thermomix11

Εκτέλεση:

Βουτάμε το κάθε σαβαγιάρ στο γάλα για λίγα δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε δίπλα-δίπλα σε σκεύος 25x15. Τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ για έξτρα γεύση.

Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τη βασική συνταγή (θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ).

Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε μία κούπα από αυτή και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς! Από αυτή την κρέμα που έμεινε στον κάδο , αδειάζουμε τη μισή πάνω από τα σαβαγιάρ και στην επιφάνεια της στρώνουμε τα μπισκότα. Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τα μπισκότα κι αφήνουμε το γλυκό στην άκρη.

Καθαρίζουμε και στεγνώνουμε εντελώς τον κάδο κι ετοιμάζουμε την σαντιγί σύμφωνα με τη βασική συνταγή (θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ).

Βεβαιωνόμαστε πως έχει κρυώσει καλά η κρέμα σοκολάτας και τότε την αδειάζουμε στον κάδο όπου βρίσκεται η σαντιγί. Δεν αφαιρούμε την πεταλούδα κι αναμειγνύουμε τα δύο υλικά για 5 δευτερόλεπτα/ταχ. 5

Αδειάζουμε την κρέμα αυτή πάνω στο γλυκό και ισιώνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα. Γαρνίρουνε με το καρύδι, κανέλα και τρούφα, τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...