Γλυκιές συνταγές
Γλυκό ψυγείου με κρέμα σοκολάτας (με το θερμομιξ)
- Hits: 635
Τα γλυκά ψυγείου μας αφορούν όλους γιατί αρέσουν σε όλους, και φτιάχνονται από όλους. Δεν έχουν εποχή και δέχονται πολλές παραλλαγές αφού μπορούμε να “παίξουμε” με τα βασικά υλικά και να δώσουμε στο γλυκό μας τη γεύση που εμείς θέλουμε. Το συγκεκριμένο βασίζεται σε μια βασική συνταγή κρέμας σοκολάτας και περιέχει λίγα σαβαγιάρ σαν βάση και λίγα μπισκότα πτι-μπερ για να χαρίσουν εναλλαγή στην υφή…
Υλικά:
1 δόση κρέμα σοκολάτας
1 δόση κρέμα σαντιγί
1 μικρό πακέτο σαβαγιάρ
12-15 μπισκότα πτι-μπερ
Λίγο γάλα και κονιάκ για τα σαβαγιάρ
Για την επιφάνεια:
Τριμμένο καρύδι+κανέλα+τρούφα κ.λ.π.
Εκτέλεση:
Βουτάμε το κάθε σαβαγιάρ στο γάλα για λίγα δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε δίπλα-δίπλα σε σκεύος 25x15. Τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ για έξτρα γεύση.
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τη βασική συνταγή (θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ).
Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε μία κούπα από αυτή και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς! Από αυτή την κρέμα που έμεινε στον κάδο , αδειάζουμε τη μισή πάνω από τα σαβαγιάρ και στην επιφάνεια της στρώνουμε τα μπισκότα. Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τα μπισκότα κι αφήνουμε το γλυκό στην άκρη.
Καθαρίζουμε και στεγνώνουμε εντελώς τον κάδο κι ετοιμάζουμε την σαντιγί σύμφωνα με τη βασική συνταγή (θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ).
Βεβαιωνόμαστε πως έχει κρυώσει καλά η κρέμα σοκολάτας και τότε την αδειάζουμε στον κάδο όπου βρίσκεται η σαντιγί. Δεν αφαιρούμε την πεταλούδα κι αναμειγνύουμε τα δύο υλικά για 5 δευτερόλεπτα/ταχ. 5
Αδειάζουμε την κρέμα αυτή πάνω στο γλυκό και ισιώνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα. Γαρνίρουνε με το καρύδι, κανέλα και τρούφα, τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!