tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

"Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα"

miloΤο μήλο είναι ίσως το πιο διάσημο αλλά και διαδεδομένο φρούτο με τη μεγαλύτερη κατανάλωση αλλά και με την θρυλική φήμη σχετικά με την υγεία μας!
Συμβολίζει την ομορφιά , τη δύναμη , την ευρωστία και την υγεία…Και τι δεν περιέχει!!!!….και τι δεν προσφέρει!!!….
Με λίγα λόγια θα προσπαθήσουμε να σκιαγραφήσουμε την προσφορά του στον ανθρώπινο οργανισμό :
Περιέχει απίστευτο αριθμό βιταμινών Α, C, Ε, Κ, νιασίνη, βιταμίνη Β6, φιλικό οξύ και χολίνη. Χαρίζει λοιπόν ενέργεια , βοηθά την πήξη του αίματος και τη δημιουργία των νουκλεϊκών οξέων που είναι απαραίτητα για ένα υγιές νευρικό σύστημα ενώ παράλληλα συμβάλει στην καλή υγεία των ματιών με τη βιταμίνη Α …
Το μήλο βοηθά σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου (κυρίως του προστάτη και του εντέρου και του πνεύμονα ) αλλά έχει αποδειχθεί μέσα από έρευνες ότι καταστέλει και τη μεταστατική του δράση…
Ακόμα  τα αντιοξειδωτικά που διαθέτει βελτιώνουν το καρδιαγγειακό σύστημα και προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις , μειώνουν την υπέρταση και τις πιθανότητες εμφράγματος , μειώνουν την κακή χοληστερίνη και βοηθούν στον έλεγχο του ζαχάρου.
Θεωρείται ακόμα πολύτιμο ενάντια στη νόσο του Αλτσχάιμερ (κυρίως το εξωτερικό περίβλημα) , πολύτιμο για την ομαλή λειρτουγία του εντέρου , για τα οστά , τα δόντια και την υγεία της στοματικής κοιλότητας..
Η κατανάλωση μήλων μπορεί να βοηθήσει ακόμα άτομα που πάσχουν από άσθμα. Τέλος το μήλο βοηθά σημαντικά στον έλεγχο του βάρους του σώματος , αποτελώντας ένα σπουδαίο σύμμαχό μας στη διατροφή και τη δίαιτα καθώς δημιουργεί έντονα το αίσθημα του κορεσμού από τις φυτικές ίνες που διαθέτει..
Είναι τόσο πολύτιμο για την υγεία μας που δεν πρέπει να πετάμε ούτε τη φλούδα του , γι' αυτό καλό είναι να αγοράζουμε μήλα βιολογικής καλλιέργειας.
Μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο , τραγανό και αρωματικό αλλά και σε μορφή μαρμελάδας και άλλων πολλών γλυκισμάτων καθώς το μήλο είναι το φρούτο εκείνο που έχει εμπνέυσει τη μαγειρική τέχνη περισσότερο από κάθε άλλο φρούτο….

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...