tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αχλάδι , ένας ευγενής φίλος του οργανισμού!

axladiΨάχνοντας στο διαδίκτυο για το αχλάδι , με έκπληξη ανακάλυψα πολλά άρθρα να το αποκαλούν " το δώρο των θεών" Δε νομίζω ότι είναι υπερβολικός ο τίτλος γιατί αυτό το γλυκό , αρωματικό και ζουμερό φρούτο  έχει την τιμή να αναφέρεται έτσι από τον Όμηρο….και μάλλον άξια! Τα οφέλη του; Αμέτρητα , η γεύση του , και το άρωμά του; θεϊκά….

Περιέχει απίστευτο αριθμό βιταμινών ( Α , Β1 , Β2 , C , Ε ) περιέχει χαλκό , φωσφόρο , κάλιο , ασβέστιο , χλώριο , σίδηρο , μαγνήσιο , νάτριο , και θείο και επιπλέον φυλλικό οξύ και νιασίνη και όλα αυτά με ελάχιστες θερμίδες και πολλή γεύση και άρωμα.

Όπως και οι περισσότεροι καρποί της φύσης έτσι και το αχλάδι είναι σύμμαχός μας ενάντια στον καρκίνο με τα αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που διαθέτει , ενάντια στην αρτηριακή πίεση και τις λοιπές διαταραχές  , ενάντια στη χοληστερόλη  αλλά και τις διαταραχές του παχέος εντέρου. Το βόριο , δε , που περιέχει συνεργεί στη συγκράτηση του ασβεστίου και επομένως είναι σύμμαχος και κατά της οστεοπόρωσης.

Τέλος πρέπει να αναφέρουμε την προσφορά του αχλαδιού στην ενέργεια , την τόνωση και την αναζωογόνηση του οργανισμού με τις υψηλές ποσότητες φρουκτόζης και γλυκόζης που περιέχει… αλλά και την ανακούφιση σε δύσπνοιες και αναπνευστικές δυσλειτουργίες (για τα μωρά) και αλλεργίες.

Ας το απολαύσουμε λοιπόν , γλυκύτατο  , φρέσκο , δροσερό , ζουμερό και αρωματικό αλλά και σε γλυκά , τάρτες , μαρμελάδες , νεροκομπόστες κ.ά.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...