tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σοκολάτα , η ευεργετική απόλαυση!!!

sokolata ygeias

Η σοκολάτα είναι μια λατρεία , ένα πειρασμός που σπάνια μπορεί να αντισταθεί κανείς σ'αυτή. Από τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας μέχρι και τα χρόνια της νεότητας αλλά και της ωριμότητας , η σοκολάτα είναι μια αγάπη μεγάλη που μας ακολουθεί….σαν … ''το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής μας''. Έλα όμως που δεν είναι μόνο απολαυστική αλλά προσφέρει πολλά στον οργανισμό μας :
-Τα φλαβονοειδή που περιέχει βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και κατά συνέπεια τη μείωση κινδύνου καρδιαγγειακών επισοδείων.
-Βοηθάει στη μείωση της κακής χοληστερόλης LDL και προστατεύει τα αγγεία από τη φθορά.
-Χαρίζει φρεσκάδα και λάμψη στην επιδερμίδα και βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους όταν καταναλώνεται με μέτρο ώστε να ελέγχεται ο αριθμός των θερμίδων.
-Επειδή περιέχει πολλές φυτικές ίνες δίνει το αίσθημα του κορεσμού και περιορίζει το αίσθημα της πείνας με τον πιο απολαυστικό τρόπο , ενώ παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης του διαβήτη.
-Ακόμα χαρίζει ευεξία , θετική  διάθεση ενεργητικότητα , ευφορία  και βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους  αφού συμβάλει στην αύξηση επιπέδων σεροτονίνης και ενδορφινών.
Προσοχή όμως , όταν λέμε σοκολάτα σαφώς δεν εννοούμε απ' αυτές με κρέμα γάλακτος ή γέμιση με άλλα επιβαρυντικά συστατικά  , λιπαρά κλπ… αλλά εννοούμε τη μαύρη σοκολάτα υγείας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο και λιγότερη ζάχαρη την οποία μπορούμε να απολαμβάνουμε σε λογικές ποσότητες , δύο με τρεις φορές την εβδομάδα!!!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...