tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Χαλβάς με σιμιγδάλι (με το θερμομιξ)

Όλοι αγαπάμε το χαλβά με το σιμιγδάλι και θέλω να πιστεύω πως δεν τον θυμόμαστε μόνο σε περιόδους νηστείας ή γιατί το επιβάλλει η παράδοση ή κάποιο έθιμο…Είναι ένα γλυκό που αξίζει να υπάρχει στην κουζίνα μας τόσο συχνά όσο ένα κέικ ή ένα γλυκό ψυγείου…Τα αρώματα του μοναδικά  κι η απλότητα του είναι αφοπλιστική…Εδώ με το θερμομίξ έχουμε επιπλέον λόγους να τον απολαμβάνουμε: Πρώτον δεν πιτσιλάει το σύμπαν γύρω από την εστία καθώς ετοιμάζεται μόνο του χωρίς το επίπονο ανακάτεμα ενώ το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ελαφρύ…

simigdalenios xalvas thermomix1

Υλικά για το σιρόπι:

350 γρ. ζάχαρη

800 γρ. νερό

Λίγες φλούδες από εσπεριδοειδή (λεμόνι, πορτοκάλι, μανταρίνι)

1 στις κανέλας

Για τον χαλβά:

140 γρ. λάδι ελαφρύ

300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

Για την επιφάνεια:

Τριμμένο καρύδι+κανέλα+σουσάμι

simigdalenios xalvas thermomix2simigdalenios xalvas thermomix3simigdalenios xalvas thermomix4simigdalenios xalvas thermomix5simigdalenios xalvas thermomix6simigdalenios xalvas thermomix7simigdalenios xalvas thermomix8simigdalenios xalvas thermomix9simigdalenios xalvas thermomix10simigdalenios xalvas thermomix11

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι:

Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι στον κάδο και ρυθμίζουμε για 10 λεπτά/120ο/ταχ. 2

Όταν το σιρόπι ετοιμαστεί το μεταφέρουμε σε ένα μπωλ , ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τον κάδο και ρίχνουμε μέσα το λάδι και το σιμιγδάλι. Ρυθμίζουμε για 10 λεπτά/ VAROMA/ αντίστροφη κίνηση / ταχ. 3

Τότε προσθέτουμε το σιρόπι με προσοχή και ρυθμίζουμε 6 λεπτά/ 120ο / αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 3

Ελέγχουμε το μίγμα κι αν χρειαστεί ρυθμίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα , το πιέζουμε με σπάτουλα ώστε να φορμαριστεί ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με το καρύδι-κανέλα-σουσάμι , περιμένουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...