tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκιές συνταγές

Χαλβάς με σιμιγδάλι (με το θερμομιξ)

Όλοι αγαπάμε το χαλβά με το σιμιγδάλι και θέλω να πιστεύω πως δεν τον θυμόμαστε μόνο σε περιόδους νηστείας ή γιατί το επιβάλλει η παράδοση ή κάποιο έθιμο…Είναι ένα γλυκό που αξίζει να υπάρχει στην κουζίνα μας τόσο συχνά όσο ένα κέικ ή ένα γλυκό ψυγείου…Τα αρώματα του μοναδικά  κι η απλότητα του είναι αφοπλιστική…Εδώ με το θερμομίξ έχουμε επιπλέον λόγους να τον απολαμβάνουμε: Πρώτον δεν πιτσιλάει το σύμπαν γύρω από την εστία καθώς ετοιμάζεται μόνο του χωρίς το επίπονο ανακάτεμα ενώ το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ελαφρύ…

simigdalenios xalvas thermomix1

Υλικά για το σιρόπι:

350 γρ. ζάχαρη

800 γρ. νερό

Λίγες φλούδες από εσπεριδοειδή (λεμόνι, πορτοκάλι, μανταρίνι)

1 στις κανέλας

Για τον χαλβά:

140 γρ. λάδι ελαφρύ

300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

Για την επιφάνεια:

Τριμμένο καρύδι+κανέλα+σουσάμι

simigdalenios xalvas thermomix2simigdalenios xalvas thermomix3simigdalenios xalvas thermomix4simigdalenios xalvas thermomix5simigdalenios xalvas thermomix6simigdalenios xalvas thermomix7simigdalenios xalvas thermomix8simigdalenios xalvas thermomix9simigdalenios xalvas thermomix10simigdalenios xalvas thermomix11

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι:

Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι στον κάδο και ρυθμίζουμε για 10 λεπτά/120ο/ταχ. 2

Όταν το σιρόπι ετοιμαστεί το μεταφέρουμε σε ένα μπωλ , ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τον κάδο και ρίχνουμε μέσα το λάδι και το σιμιγδάλι. Ρυθμίζουμε για 10 λεπτά/ VAROMA/ αντίστροφη κίνηση / ταχ. 3

Τότε προσθέτουμε το σιρόπι με προσοχή και ρυθμίζουμε 6 λεπτά/ 120ο / αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 3

Ελέγχουμε το μίγμα κι αν χρειαστεί ρυθμίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα , το πιέζουμε με σπάτουλα ώστε να φορμαριστεί ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με το καρύδι-κανέλα-σουσάμι , περιμένουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!