tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με γλάσο (με το θερμομίξ)

Μα θα μου πεις κι άλλη συνταγή για νηστίσιμο κέικ σοκολάτας; Ναι, ναι, ναι!!! Κι επιμένω πως η συγκεκριμένη συνταγή ξεπερνάει όλες τις προσδοκίες και ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές. Κατ’ αρχήν, όρκο θα έπαιρνα, δοκιμάζοντας το, πως δεν πρόκειται για ένα απλό κέικ μα για μια περισπούδαστη , επαγγελματική σοκολατόπιτα…άντε τώρα να σε πείσω πως δεν περιέχει ούτε βούτυρο, ούτε κρέμα γάλακτος , ούτε αυγά… Κι αν δεν έχεις θερμομίξ απλά φέρε τη συνταγή στα μέτρα σου, αξίζει, πίστεψε με…

nhstisimo keik sokolata thermomix1

Υλικά για το κέικ:

80 ml ηλιέλαιο

220 γρ. Φυτικό γάλα (εγώ έβαλα βρώμης)

1 κ.σ. ξύδι

1/2 κούπα μαλακή, καστανή ζάχαρη

1 βανίλια

1/2 κ.γλ. κανέλα και λίγο γαρύφαλλο

180γρ. αλεύρι

25 γρ. κακάο

2 κ.γλ. μπέικιν

70 γρ. τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα

Για το γλάσο:

110 γρ. κουβερτούρα

40 ml φυτικό γάλα

15 γρ. σιρόπι σφενδάμου 

nhstisimo keik sokolata thermomix2nhstisimo keik sokolata thermomix3nhstisimo keik sokolata thermomix4nhstisimo keik sokolata thermomix5nhstisimo keik sokolata thermomix6nhstisimo keik sokolata thermomix7nhstisimo keik sokolata thermomix8nhstisimo keik sokolata thermomix9nhstisimo keik sokolata thermomix10nhstisimo keik sokolata thermomix11nhstisimo keik sokolata thermomix12nhstisimo keik sokolata thermomix13nhstisimo keik sokolata thermomix14nhstisimo keik sokolata thermomix15

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το κέικ: Ρίχνουμε το γάλα και το ξύδι στον κάδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό/ ταχύτητα1. Περιμένουμε για πέντε λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στον κάδο την ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4

Αμέσως μετά προσθέτουμε αλεύρι, μπέικιν και κακάο και αναμειγνύουμε για 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα5.

Τέλος προσθέτουμε την τρούφα κι ανακατεύουμε για 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.

Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα 20-22 εκ. (αντικολλητική ή με λαδόκολλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο, για 35 λεπτά περίπου (εξαρτάται από το μέγεθος του σκεύους γιατί αν είναι μικρότερη η φόρμα θέλει λίγο  περισσότερο ψήσιμο) . Για να είμαστε σίγουροι, τσεκάρουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού ή με οδοντογλυφίδα. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει για ένα δεκάλεπτο περίπου και το ξεφορμάρουμε με προσοχή.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο:

Σε στεγνό και καθαρό κάδο ρίχνουμε την κουβερτούρα και θριμματίζουμε  για 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και “δένουμε” για 2 λεπτά/ 50ο C/ ταχύτητα 3.

Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο ώστε να πήξει και περιλούζουμε με αυτό το γλάσο το κέικ. Όταν κρυώσει εντελώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Σημ. : Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει και χωρίς το θερμομιξ ακολουθώντας την ιδια διαδικασία με το μίξερ  για το κέικ, ενώ για το γλάσο ανακατεύουμε τα υλικά στην κατσαρόλα , σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά σε βελούδινο μίγμα.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...