tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σιρόπι καραμέλας με ανθό αλατιού (θερμομιξ)

Ότι το σιρόπι αλμυρής καραμέλας είναι λατρεία, το έχουμε πει πολλές φορές ας μην επαναλαμβανόμαστε… Φτιάχνεις ενα τσηζ κέικ , μια δόση τηγανίτες, κανελορολάκια , παγωτό και τα περιλούζεις με τον πιο δελεαστικό τρόπο…Ότι όμως θα το ετοίμαζα τόσο απλά κι εύκολα ή καλύτερα ότι θα ετοιμαζόταν μόνο του χωρίς καν να χρειαστεί να ανακατεύω το μίγμα αυτό με ξεπερνάει.  Θα μου πεις τώρα αυτό είναι για καλό; όπως το πάρει κανείς…γιατί εδώ που τα λέμε μια κάποια κατάχρηση γίνεται…

almyrh karamela1

Υλικά:

150 γρ. Μαλακή καστανή ζάχαρη

100 γρ. Βούτυρο

200 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. κονιάκ ή ουίσκι bourbon

1 βανίλια

1/2 κ.γλ. ανθό αλατιού

almyrh karamela2almyrh karamela3almyrh karamela4almyrh karamela5almyrh karamela6almyrh karamela7

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά τον κάδο του θερμομίξ και ρυθμίζουμε για 10’ /90ο/ταχ. 3

Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και το μεταφέρουμε σε βάζο έτοιμο για κάθε χρήση.

Σημ. -Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα τουλάχιστον .

-Αν παρατηρήσουμε να έχει καθίσει στο κάτω μέρος του βάζου υγρό, είναι το ποτό, οπότε απλά ανακατεύουμε για λίγο πριν τη χρήση μέχρι να ομογενοποιηθεί.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...