tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο και καραμελωμένα αμύγδαλα

Όλες οι αγάπες μαζί: ένα γλυκό ψυγείου με βάση από τριμμένα μπισκότα και λιωμένο βούτυρο που θυμίζει τσηζ κέικ  από τη μια κι από την άλλη παχύ και γευστικό , μοναδικό και αξαπέραστο φυστικοβούτυρο! Τέλος λατρεμένα και ελκυστικά καραμελωμένα αμύγδαλα να στολίζουν την επιφάνεια . Τόσο απλά , τόσο υπέροχα…Το γλυκό αυτό το ανακάλυψα σχεδόν τυχαία από έμπνευση της στιγμής και από αγάπη για τη γεύση του φυστικοβούτυρου . Η κρέμα του είναι υπέροχη και μπορεί να σταθεί άνετα και σε τούρτα με εμποτισμένα σαβαγιάρ ή παντεσπάνι . Τώρα αν σας πω ότι μια γενναία ποσότητα από αυτή τη κρέμα την “εξαφανίζουμε” με το κουτάλι πριν προλάβει να "γεμίσει" το γλυκό δε θα ήμουν καθόλου υπερβολική…

Δείτε το :

glyko fystikoboytyro1

Υλικά :


Για τη βάση:
200 γρ. γεμιστά μπισκότα γεμιστά
200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα :
330 γρ. φυστικοβούτυρο
300 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτί φυτική σαντιγύ τύπου morfat
1 1/2 φλ . τσ. ζάχαρη άχνη
Για το topping :
60 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
4 κ.σ. ζάχαρη
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

glyko fystikoboytyro2glyko fystikoboytyro3glyko fystikoboytyro4glyko fystikoboytyro5glyko fystikoboytyro6glyko fystikoboytyro7glyko fystikoboytyro8glyko fystikoboytyro9glyko fystikoboytyro10glyko fystikoboytyro11glyko fystikoboytyro12glyko fystikoboytyro13glyko fystikoboytyro14glyko fystikoboytyro15glyko fystikoboytyro16glyko fystikoboytyro17

 

Εκτέλεση:

-Ετοιμάζουμε πρώτα τα καραμελωμένα αμύγδαλα : σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού . Ζεσταίνουμε και όταν αρχίσει να υγροποιείται η ζάχαρη , να παίρνει ένα καστανό χρώμα και να καραμελώνει προσθέτουμε τα αμύγαδαλα . Ανακατεύουμε για ένα λεπτό με ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά γιατί αν καεί πολύ η ζάχαρη θα σκουρύνει  και θα πικρίσει . Αδειάζουμε το μίγμα σε μια λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει (ΠΡΟΣΟΧΗ , καίει πολύ!) . Όταν κρυώσει εντελώς θα είναι σαν μια πλάκα οπότε τη χτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ μέχρι να θριμματιστεί. 

-Τρίβουμε στη συνέχεια τα μπισκότα (γεμιστά και πτι μπερ) στο μπλέντερ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο . Όταν έχουν ενωθεί τα υλικά αδειάζουμε σε μια πυρίμαχη ταρτιέρα ή πυρέξ 30 εκ. και απλώνουμε με την παλάμη μας ομοιόμορφα το μίγμα φροντίζοντας να ανέβει και στα πλάγια . Ψήνουμε στους 180ο για 10 λεπτά . Αφήνουμε  τη βάση στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
-Ετοιμάζουμε τότε την κρέμα φυστικοβούτυρου:
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγύ με την άχνη ζάχαρη για 7 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψει . Σε ένα άλλο μπωλ ανάδευσης χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με το μίξερ χειρός και προσθέτουμε το τυρί κρέμα . Όταν ενωθούν τα δυο υλικά και έχουμε πετύχει μια βελούδινη κρέμα , την αδειάζουμε κουταλιά , κουταλιά μέσα στη σαντιγύ χτυπώντας για λίγο ακόμα με το μίξερ . Η κρέμα είναι έτοιμη!
Τη αδειάζουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου και την απλώνουμε ομοιόμορφα . Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καραμελωμένα αμύγδαλα και τοποθετούμε για 2 ώρες περίπου στο ψυγείο μέχρι να “σφίξει” το γλυκό.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

τουρτες