tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκό ψυγείου με άρωμα κεράσι

Το πιο απλό , το πιο δροσερό , το πιο γρήγορο , το πιο δημοφιλές , το πιο αγαπημένο γλυκό ψυγείου…που όλοι το ξέρουμε και το θυμόμαστε από παιδιά. Η επίσημη εκδοχή του είναι με σιροπιασμένο παντεσπάνι , κρέμα ζαχαροπλαστικής , ποικιλία φρούτων και ανάλογο άρωμα ζελέ…αλλά είναι κι εκείνες οι φορές που ενώ βαριόμαστε να ασχοληθούμε….θέλουμε να έχουμε στο ψυγείο ένα γλυκό . Τότε με λίγα σαβαγιάρ , κρέμα άνθος αραβοσίτου , λίγα φρούτα και ζελέ ετοιμάζουμε ένα δροσερότατο γλυκό και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.
Δείτε το :

glyko psygeioy kerasi1
Υλικά για ένα πυρέξ 25x35 :


1 πακέτο σαβαγιάρ
Λίγο φρέσκο γάλα και λίγο λικέρ κεράσι ή άλλο ποτό
2-3 κουταλιές σιρόπι από γλυκό κεράσι
2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου βανίλια….
….και το ανάλογο γάλα που απαιτεί η παρασκευή του
2 φακελάκια ζελέ με άρωμα κεράσι
1 φλ.τσ. κερασάκια μαρασκίνο , κομμένα στα δύο

glyko psygeioy kerasi2glyko psygeioy kerasi3glyko psygeioy kerasi4glyko psygeioy kerasi5glyko psygeioy kerasi6glyko psygeioy kerasi7

Εκτέλεση:

-Πρώτα - πρώτα ετοιμάζουμε το ζελέ όπως μας υποδεικνύει η συσκευασία και τον τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να μισοκρυώσει .
-Απλώνουμε τα σαβαγιάρ στο  πυρέξ και τα ραντίζουμε με το γάλα και το ποτό . Δεν αναφέρω ποσότητα γιατί δε θέλουμε πολύ , απλά να τα ραντίσουμε για να μαλακώσουν . Από πάνω ρίχνουμε το σιρόπι κεράσι .
-Ετοιμάζουμε  την κρέμα (τα δύο φακαλάκια) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ.
-Σκορπίζουμε τότε τα κερασάκια ομοιόμορφα στην επιφάνεια της κρέμας και το αφήνουμε να κρυώσει .
Ελέγχουμε τότε το ζελέ : δε θέλουμε να έχει παγώσει και να έχει σταθεροποιηθεί εντελώς , γιατί δε θα απλωθεί ομοιόμρφα πάνω από την κρέμα . Θέλουμε να είναι σαν παχύρρευστο υγρό . Όταν λοιπόν έχει πάρει αυτή τη μορφή , το αδειάζουμε με προσοχή πάνω από την κρέμα , τον βοηθάμε λίγο να απλωθεί παντού και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει εντελώς και να κόβεται σε κομμάτια…
Καλή επιτυχία!

Και μια παρατήρηση προς αποφυγή λαθών : Το πυρέξ στη φωτογραφία είναι λίγο μικρότερο από την προτεινόμενη συνταγή.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

τουρτες