Κυδώνι γλυκό (θερμομιξ)
- Hits: 330
Αν είσαι του παραδοσιακού, εδώ θα σε στενοχωρήσω…Το αξεπέραστο γλυκό του κουταλιού, το κυδώνι με το καραμελωμένο σιρόπι , την φροντισμένη όψη και το ροδαλό χρώμα συνοδευμένο από ασπρισμένα αμύγδαλα, το αρχοντικό αυτό κέρασμα αν και το λατρεύω , δεν θα το βρεις εδώ. Εδώ θα βρεις κυδώνι με ολοζώντανο άρωμα, με κομμάτια αλλά και πολτό από τον καρπό, με ελαφριά γεύση και τέλεια υφή. Πιο ανεπιτήδευτο, πιο ελαφρύ , πιο “ζωντανό” , με λιγότερη ζάχαρη είναι έτοιμο να σε γλυκάνει διακριτικά αλλά και να συνοδεύσει καταπληκτικά το γιαούρτι ή το παγωτό, να γαρνίρει μία πανακότα ή ένα παντεσπάνι.
Υλικά:
500 γρ. Κυδώνι (καθαρό βάρος)
200 γρ. Νερό
350 γρ. Ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε λωρίδες. Τα ρίχνουμε στον κάδο μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ρυθμίζουμε για 20 λεπτά/ ταχ. varoma/ αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 0.5
Το γλυκό είναι έτοιμο. Το μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο και το φυλάμε σε δροσερό και σκιερό μέρος!
Καλή απόλαυση!