tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ καρότου (με το θερμομίξ)

Το κέικ αυτό έχει ευρωπαϊκή καταγωγή…Eγώ πίστευα πως πρόκειται για Αγγλική συνταγή όμως ψάχνοντας διαπίστωσα ότι πρωτοεμφανίστηκε στις πιο Βόρειες , Σκανδιναβικές χώρες , μετά έγινε γνωστό στην Αγγλία , στην Αμερική…και κάπου στην πορεία…το δοκιμάσαμε κι εμείς…και καλά κάναμε , διότι πρόκειται για ένα δροσερό και υγρό κέικ με φρέσκα , ζουμερά καρότα , σταφίδες και μπαχαρικά , που φτιάχνεται πολύ απλά κι εύκολα ενώ η νοστιμιά του είναι ξεχωριστή και αξεπέραστη. Αρέσει σε όλους , ανεξαιρέτως , και το γλάσο τυριού του δίνει αυτό το …"κάτι παραπάνω"

carrot cake thermomix1

Υλικά για το κέικ:

250 γρ. ζάχαρη καστανή

350 γρ. καρότα

100 γρ. καρύδια

200 γρ. σταφίδες

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 κ.γλ. κανέλα

220 γρ. ηλιέλαιο

300 γρ. αλεύρι

1 κ.σ. μπέικιν

4 αυγά

Για το γλάσο τυριού:

100 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. βούτυρο

300 γρ. κρέμα τυρί

carrot cake thermomix2carrot cake thermomix3carrot cake thermomix4carrot cake thermomix5carrot cake thermomix6carrot cake thermomix7carrot cake thermomix8carrot cake thermomix9carrot cake thermomix23carrot cake thermomix10carrot cake thermomix11carrot cake thermomix12carrot cake thermomix13carrot cake thermomix14carrot cake thermomix15carrot cake thermomix16carrot cake thermomix17carrot cake thermomix18carrot cake thermomix19carrot cake thermomix20carrot cake thermomix21carrot cake thermomix22carrot cake thermomix25carrot cake thermomix24

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα ρίχνουμε στον κάδο κομμένα σε κομμάτια μαζί με τα καρύδια. Ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα /ταχ. 5 ώστε να τεμαχιστούν. Ελέγχουμε κι αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του κάδου σε ένα μπωλ και ρίχνουμε τώρα μέσα στον κάδο το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα και την κανέλα και αναμειγνύουμε για 3 λεπτά/ταχ. 6

Προσθέτουμε στη συνέχεια τα καρότα, τα καρύδια και τις σταφίδες και αναμειγνύουμε για 5 δευτερόλεπτα/ταχ. 3

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και αναμειγνύουμε για 10 δευτερόλεπτα / ταχ.3

Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα κουμπωτή 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για μία ώρα περίπου.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε εντελώς τον κάδο και ετοιμάζουμε το γλασέ τυριού.

Τοποθετούμε την πεταλούδα στον κάδο και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί. Χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα /ταχ.4 ενώ στο τέλος ρυθμίζουμε για 6 δευτερολεπτα/ταχ. 6

Τοποθετούμε το γλάσο στο ψυγείο.

Όταν ψηθεί το κέικ περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά, το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα κι όταν κρυώσει καλά το κόβουμε σε δύο επίπεδα και τοποθετούμε ενδιάμεσα την μισή βουτυρόκρεμα ενώ με την υπόλοιπη “χτίζουμε” όλο το κέικ. Γαρνίρουνε με λίγο επιπλέον τριμμένο καρύδι, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...