tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ με μήλα (με το θερμομίξ)

Αυτό το κέικ που υπάρχει στο βιβλίο με τις βασικές συνταγές του θερμομιξ, δεν το αγάπησα μόνο για τη γεύση του μήλου που πάντα αγαπώ ούτως ή άλλως και το απολαμβάνω όπου κι αν μπει αλλά και για το εξόχως απολαυστικό κέικ με τη βελούδινη και σπογγώδη υφή και το καταπληκτικό άρωμα με την “πινελιά” του ποτού που περιέχει…Είναι ένα από τα αγαπημένα μου κέικ και το φτιάχνω συχνά-πυκνά…Το απολαμβάνω το πρωί με τον καφέ, το απόγευμα με το τσάι, αλλά γίνεται ανάρπαστο κι από τα μικρά μας εγγόνια που μαζί με αυτό το κέικ αγάπησαν τα μήλα.

keik mhloythermomix1

Υλικά:

130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3-4 μήλα (ανάλογα με το μέγεθος)

3 αυγά

1 βανίλια+λίγη κανέλα

120 γρ. ζάχαρη

50 γρ. κονιάκ

200 γρ. αλεύρι

1 κ.σ. μπέικιν

Κανέλα για την επιφάνεια

keik mhloythermomix2keik mhloythermomix3keik mhloythermomix4keik mhloythermomix5keik mhloythermomix6keik mhloythermomix7keik mhloythermomix12keik mhloythermomix8keik mhloythermomix9keik mhloythermomix10keik mhloythermomix11keik mhloythermomix13

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μήλα , τα κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια το κάθε κομμάτι το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Ρίχνουμε το βούτυρο, τα αυγά, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το αλεύρι και το μπέικιν στον κάδο και ρυθμίζουμε για 20 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 6 για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι 22-24 εκ. με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε συμμετρικά σε όλη την επιφάνεια τα μήλα που έχουμε ετοιμάσει στην αρχή.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 45 λεπτά περίπου . Αφού κάνουμε το τεστ με τη λάμα του μαχαιριού και βεβαιωθούμε ότι το κέικ είναι έτοιμο περιμένουμε για 10 λεπτά να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει, οπότε το τοποθετούμε σε πιατέλα, το πασπαλίζουμε με κανέλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Σημειωση: Αντί για μήλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα φρούτα όπως αχλάδια, μπανάνες ή ποικιλία από φρούτα.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...