tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σουφλέ σοκολάτας (με το θερμομίξ)

Δε μου αρέσουν οι βιασύνες , οι προχειρότητες και οι απλουστεύσεις στην κουζίνα μου για τον απλό λόγο ότι λατρεύω τον κόσμο της γαστρονομίας και ούτως ή άλλως η ενασχόλησή μου , οι πειραματισμοί κι ό,τι έχει σχέση με τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική δημιουργία μόνο ευχαρίστηση και ικανοποπιηση μου προκαλεί. Μα τούτο εδώ το γλυκό που αποτελεί μια σοκολατένια λάβα και με το θερμομιξ είναι έτοιμο σε 15-20 λεπτά αποτελεί πρόκληση για μένα αλλά και για τους συνδαιτημόνες μου. Μιλάμε για ένα επιδόρπιο που αποτελεί must στο κλείσιμο ενός γεύματος με τη σοκολάτα να ρέει στο εσωτερικό του και μια μπάλα παγωτό από δίπλα να συμπληρώνει την απόλαυση!

soyfle sokolatas thermomix1

Υλικά:

200 γρ. κουβερτούρα

200 γρ. βούτυρο

80 γρ. ζάχαρη

80 γρ. αλεύρι

1 κ.γλ. μπέικιν

4 αυγά

1 βανίλια

1 κ.γλ. εκχύλισμα σοκολάτας (προαιρετικά)

soyfle sokolatas thermomix2soyfle sokolatas thermomix3soyfle sokolatas thermomix4soyfle sokolatas thermomix5soyfle sokolatas thermomix6soyfle sokolatas thermomix7soyfle sokolatas thermomix8soyfle sokolatas thermomix9soyfle sokolatas thermomix10soyfle sokolatas thermomix11soyfle sokolatas thermomix12soyfle sokolatas thermomix13

Εκτέλση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο Ρίχνουμε την κουβερτούρα στον κάδο του Thermomix και ρυθμίζουμε στην ταχύτητα 8 για 10΄΄(δευτερόλεπτα) ώστε να γίνει σκόνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και ρυθμίζουμε για 2.30΄ (δυόμισι λεπτά) , θερμοκρασία 60ο , στην ταχύτητα 2.

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζουμε για 10΄΄(δευτερόλεπτα) στην ταχύτητα 5.

Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 καλά βουτυρωμένες θήκες για σουφλέ διαμέτρου 8 εκ. 

Τις γεμίζουμε περίπου μέχρι τη μέση γιατί θα φουσκώσει κατά το ψήσιμο και ψήνουμε για 5-7 λεπτά το πολύ.

Περιμένουμε λίγα λεπτά ώστε να κρυώσουν τα σουφλέ ελαφρώς , ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και σιρόπι σοκολάτας.

Σημ. :Εννοείται ότι με αυτές τις αναλογίες υλικών μπορούμε να φτιάξουμε σουφλέ σοκολάτας και με τον συμβατικό τρόπο λιώνοντας κουβερτούρα και βούτυρο σε χαμηλή φωτιά τα οποία αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά ,  σε ένα μπωλ με το μίξερ.

Καλή απόλαυση!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...