tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μαρμελάδα με μήλο , αχλάδι , ακτινίδιο , μανταρίνι και αρώματα.

Ποιό να αναφέρω και ποιό να παραλείψω από όλα τα υλικά που συνθέτουν αυτή την έξοχη μαρμελάδα. Και δεν τα έχω συμπεριλάβει όλα στον τίτλο γιατί θα πλατιάσει πολύ. Η μαρμελάδα αυτή που την αποκαλώ μαρμελάδα-έρωτα περιέχει κατ’ αρχήν μήλο που εκτός από την οικεία και λατρεμένη γεύση του με την πηκτική ουσία που περιέχει χαρίζει παχιά υφή στη μαρμελάδα χωρίς να χρειάζεται να προσθέσουμε τεράστια ποσότητα ζάχαρης. Έτσι εξασφαλίζουμε πιο δροσερή κι άερινη γεύση αλλά και πιο υγιεινή σύσταση. Το ζουμερό αχλάδι , το αρωματικό μανταρίνι μαζί με τους χυμούς και τη σάρκα του και το ακτινίδιο τοποθετούν τη μαρμελάδα σε άλλο επίπεδο ενώ τα μπαχαρικά και το τζίντζερ που προσθέτουμε την απογειώνουν κυριολεκτικά.

marmelada mantarini aktinidio mhlo1

Υλικά:

2 μήλα

2 αχλάδια

2 μανταρίνια

1 ακτινίδιο

(Θέλουμε τα φρούτα καθαρισμένα , έτοιμα να ζυγίζουν ακριβώς 650 γρ.)

Επιλπέον:

400 γρ. ζάχαρη

1 κύβο φρέσκο τζίντζερ

1 κ.γλ. (κοφτό) μίγμα μπαχαρικών (πολίτικο ή σμυρνιό)

marmelada mantarini aktinidio mhlo2marmelada mantarini aktinidio mhlo3marmelada mantarini aktinidio mhlo5marmelada mantarini aktinidio mhlo6marmelada mantarini aktinidio mhlo7marmelada mantarini aktinidio mhlo9marmelada mantarini aktinidio mhlo10marmelada mantarini aktinidio mhlo11

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα , τα αχλάδια και το ακτινίδιο . Κυρίως πλένουμε σχολαστικά τα μανταρίνια γιατί θα τα βράσουμε με τη σάρκα τους. Κόβουμε τα φρούτα σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στον κάδο του thermomix. Πατάμε τότε το κουμπί turbo δυο-τρεις φορές μέχρι να τεμαχιστούν τα φρούτα αλλά να μην πολτοποιηθούν , εκτός και προτιμάμε έτσι τη μαρμελάδα. Εγώ θέλω να έχει ευδιάκριτα κομματάκια από τα φρούτα μέσα.

Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη , το τζίντζερ ψιλοκομμένο , το μίγμα μπαχαρικών και ριθμίζουμε το thermomix στη θερμοκρασία varoma για 28 λεπτά , στην ταχύτητα 2. Όση ώρα δουλεύει το thermomix έχουμε ανασηκωμένο ελαφρά το καπάκι-μεζούρα για να φεύγουν οι υδρατμοί.

Η μαρμελάδα στο τέλος θα μας φαίνεται υγρή αλλά όταν παγώσει θα σφίξει.

Μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Είναι εκπληκτική!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...