Φασολάκια με λαχανικά και ντομάτα (στον ατμό)
- Hits: 353
Πιο νόστιμο δε γίνεται. Το αγαπημένο , το απόλυτο παραδοσιακό φαγητό , το πιάτο της γιαγιάς, της μαμάς, του καλοκαιριού , των παιδικών μας χρόνων που μυρίζει κήπο και Ελλάδα, φτιαγμένο με έναν ιδιαίτερο και υγιεινό τρόπο όπως μόνο το θερμομιξ ξέρει να προτείνει. Τα φασολάκια μαγειρεμένα στον ατμό και τα υπόλοιπα υλικά μαγειρεμένα σε επίπεδα όπου δίνουν όλη τη γλύκα και τα αρώματα τους…
Υλικά:
500 γρ. Φασολάκια
1-2 μελιτζάνες τσακώνικες
2 πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
70 γρ. ελαιόλαδο
Μερικά κλωνάρια δυόσμο και μαϊντανό
1 κόκκινη πιπεριά
3-4 ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι και θυμάρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τρεις ώριμες ντομάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις ρίχνουμε στον κάδο. Τις τεμαχίζουμε στην ταχ. 5 /5 δευτερόλεπτα και τις αδειάζουμε σε ένα μπωλ.
Ρίχνουμε στον κάδο το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, το σκόρδο και την πιπεριά κομμένη στα τέσσερα κι αυτή και ρυθμίζουμε 8 δευτερόλεπτα/ταχ. 5.
Προσθέτουμε το λάδι και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά/ 120ο /ταχ. 2 . Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα , τον μαϊντανό και το δυόσμο , λίγο αλάτι και 200 γρ. νερό ενώ στο καλαθάκι ρίχνουμε κομμένες σε κομμάτια τις μελιτζάνες. Τις ραντίζουμε με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και τοποθετούμε το καλαθάκι στη θέση του. Στο βαθύ varoma τοποθετούμε τα φασολάκια με λάδι και αλατοπίπερο ενώ στον ξέβαθο δίσκο του varoma τοποθετούμε τις πατάτες καθαρισμένες, τις οποίες ραντίζουμε επίσης με λίγο λάδι και αλατοπίπερο και θυμάρι. Το τοποθετούμε στη θέση του και ρυθμίζουμε για 45 λεπτά / 100ο/ ταχ. 2
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, αδειάζουμε τα φασολάκια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και τα περιλούζουμε όλα ομοιόμορφα με το περιεχόμενο του κάδου.
Είναι υγιεινό και πεντανόστιμο.
Καλή όρεξη!