Σάλτσα κακάο (με το θερμομίξ)
- Hits: 406
Αυτή η παχύρευστη σάλτσα από κακάο είναι συγκλονιστική. Έχει υπέροχη γεύση και πολλές, πάμπολλες χρήσεις. Γαρνίρει με τον πιο επιτυχημένο τρόπο παγωτά, φρουτοσαλάτες, σοκολατόπιτες, κέικς, γλυκά ψυγείου, τούρτες κ.α.
Πρόσφατα μάλιστα είχα την έμπνευση να βουτήξω μέσα σε αυτή τη σάλτσα ένα κουλούρι βουτύρου όπου το μετέτρεψε από ένα απλό τραγανό κουλούρι σε δελεαστικό, χορταστικό γλύκισμα...
Υλικά:
250 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. νερό
100 γρ. κακάο
1 βανίλια
1 τσιμπιά αλάτι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και το νερό στον κάδο και ρυθμίζουμε για 9 λεπτά/varoma/ταχ. 4 έχοντας το καλαθάκι πάνω στο καπάκι ώστε να μην πιτσιλάει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και ρυθμίζουμε για άλλα 4 λεπτά/ varoma/ ταχ. 4
Σημ. -Αν δεν έχουμε ζάχαρη άχνη ρίχνουμε στον κάδο απλή κρυσταλλική και ρυθμίζουμε για 30 δευτερόλεπτα/ ταχ. 10
-η σάλτσα αυτή διατηρείται άνετα μία εβδομάδα εκτός ψυγείου και για πολύ καιρό στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία.