Σπανακόρυζο με το θερμομίξ
- Hits: 489
Το σπανακόρυζο σαν παιδί δεν το ήθελα καθόλου κι ήμουν ανένδοτη σε αυτό. Όσο κι αν με παρακαλούσε η μητέρα μου, όσο κι αν μου εξηγούσε για το σίδηρο που περιέχει το σπανάκι και τα λοιπά οφέλη αυτού του πιάτου, εγώ ανυποχώρητη δεν έβαζα στο στόμα μου ούτε μπουκιά…Μέχρι τη στιγμή που αποφάσισα από περιέργεια περισσότερο να το φτιάξω μόνη μου. Η αλήθεια είναι πως όταν κάτι το φτιάχνεις μόνος έχει άλλη αξία και το βλέπεις με άλλο μάτι. Έτσι έγινε με μένα για το σπανακόρυζο…Από τότε γίναμε αχώριστοι φίλοι…Όταν μάλιστα ανακάλυψα τον πανεύκολο τρόπο να το μαγειρεύω στο θερμομίξ η σχέση αυτή θερμάνθηκε ακόμα πιο πολύ.
Υλικά:
80 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
350 γρ. σπανάκι
100 γρ. ρύζι καρολίνα
200 γρ. φρεσκοτριμμένη ντομάτα
150 γρ. νερό
Αλάτι και πιπέρι
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνιθο
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο το λάδι και το κρεμμύδι κομμένο στα 4 και ρυθμίζουμε για 5 δευτερόλεπτα /ταχ. 5 ώστε να το ψιλοκόψουμε.
Ρυθμίζουμε τότε για 3 λεπτά/120ο / ταχ. 1 ώστε να σωταριστεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τότε το σπανάκι και ρυθμίζουμε για 5 λεπτά/120ο / αντίστροφη κίνηση/ ταχ. 1 για να σωταριστεί κι αυτό.
Προσθέτουμε το ρύζι και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά / 120ο /αντίστροφη κίνηση / ταχ. Κουτάλι
Προσθέτουμε τότε το νερό, την ντομάτα, το αλατοπίπερο, τον άνιθο και ρυθμίζουμε 15 λεπτά/ θερμοκρασία100ο / αντίστροφη κίνηση /ταχ. Κουτάλι.
Περιμένουμε να σταθεί το φαγητό για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!