Απλή γκανάς σοκολάτας
- Hits: 316
Αυτή η υπέροχη, βελούδινη, ρευστή, πλούσια σοκολατένια κρέμα πάει παντού και ταιριάζει με όλα. Καλύπτει με τον πιο λατρεμένο τρόπο κάθε γλυκό ψυγείου, κάθε τούρτα ή τάρτα, κάθε κέικ ή παντεσπάνι. Στολίζει και “γεμίζει” μπισκότα και κάθε γλυκιά δημιουργία ενώ μπορεί να αποτελέσει τη βάση για γλυκά σοκολατάκια, τρουφάκια ή κάθε είδους σοκολατοκεράσματα… Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι η κρέμα γάλακτος και η κουβερτούρα ενώ όλα τα άλλα τα εμπιστευόμαστε στο θερμομίξ.
Υλικά:
240 γρ. Μαύρη κουβερτούρα
200 γρ. Κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον κάδο την κουβερτούρα και ρυθμίζουμε για 10 δευτερόλεπτα/ταχ. 8 ώστε να θρυμματιστεί.
Προσθέτουμε στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος και ρυθμίζουμε για 2 λεπτά/ 50ο/ ταχ. 3 ώστε να σχηματιστεί η βελούδινη κρέμα σοκολάτας. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και χρησιμοποιούμε όπως επιθυμούμε σύμφωνα με τη συνταγή.
Καλή επιτυχία