Μαγιονέζα
- Hits: 6937
Αυτή η δημοφιλής και αγαπητή σε όλους μας σως συνοδεύει και νοστιμίζει...το βραστό ή το ψητό ψάρι , το βραστό ή το ψητό κοτόπουλο, τα σάντουιτς , τα βραστά λαχανικά……και τόσα άλλα..Ακόμα , η γεύση της "δένει" πάρα πολύ με τα βραστά αυγά και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για πάρα πολλές άλλες σάλτσες...
Δείτε την :
Υλικά:
1 αυγό φρέσκο,βιολογικό
40ml χυμό λεμονιού
1κ.σ. μουστάρδα
1 κοφτό κ. γλ. αλάτι
1 μικρή πρέζα ζάχαρη
λίγο πιπέρι
300ml ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά , εκτός από το λάδι, στον κάδο του μπλέντερ και ανοίγουμε στην πιο δυνατή ταχύτητα. Από το άνοιγμα προσθέτουμε με σταθερή ροή το λάδι μέχρι να πήξει!!!
(Όλα τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου)