tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Pancakes (πανκέικς-βασική συνταγή)

Αυτά τα αέρινα , ανάλαφρα , βελούδινα και αφράτα στρογγυλά πιτάκια με τη χρυσοκόκκινη επιφάνεια και το διακριτκό άρωμα της βανίλιας θα μπορούσαν να συγκριθούν με τις αγαπημένες τηγανίτες των παιδικών μας χρόνων… Η διαφορά τους είναι πως δεν τηγανίζονται αλλά ροδίζουν σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο  βούτυρο και μπόλικη…φροντίδα. Είναι μια ευχάριστη διαδικασία που μπορεί να γεμίσει ένα όμορφο , οικογενειακό πρωινό και μπορεί να χαρίσει πολλές γευστικές εμπειρίες αφού προσφέρεται για ένα σωρό προτάσεις σερβιρίσματος  με φρούτα και ένα σωρό άλλα συνοδευτικά υλικά . Πρόκειται για το απόλυτο , το τυπικό Αμερικάνικο πρωινό που αγαπήσαμε και καθιερώσαμε. Η συνέχεια επί της …οθόνης….

pancakes vasiki1
Υλικά:


1+ 3/4  κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν
4 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
1 τσιμπιά αλάτι
2 βανίλιες
2 αυγά
4 κ.σ. ηλιέλαιο
1+1/2 κούπες φράσκο γάλα
Επιπλέον λίγο βούτυρο για το τηγάνι

pancakes vasiki2pancakes vasiki3pancakes vasiki4pancakes vasiki5pancakes vasiki6pancakes vasiki7pancakes vasiki8pancakes vasiki9pancakes vasiki10pancakes vasiki11


Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι με το μπέικιν , τη ζάχαρη , το αλάτι και τις βανίλιες. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπωλ τα αυγά , το γάλα και το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Αδειάζουμε τότε το μίγμα των υγρών στο μπωλ με το αλεύρι και  ενώνουμε τα υλικά καλά με το σύρμα. Θα πετύχουμε ένα μίγμα πυκνόρευστο. Λιπαίνουμε τότε ομοιόμορφα την επιφάνεια ενός αντικολλητικού τηγανιού με πολύ λίγο βούτυρο με τη βοήθεια απορροφητικού χαρτιού κουζίνας . Ζεσταίνουμε με μέτρια φωτιά και αδειάζουμε δυο κουταλιές της σούπας από το μίγμα φροντίζοντας τη δεύτερη να την αδειάζουμε κεντράροντας πάνω στην πρώτη κουταλιά που στο μεταξύ έχει απλώσει και σταθεροποιηθεί από την κάτω πλευρά. Όταν παρατηρήσουμε ότι έχουν σχηματιστεί τρυπίτσες στην επιφάνεια του pancake , με προσοχή αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα κι από την άλλη πλευρά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Τοποθετούμε τα ψημένα pancakes σε ένα πιάτο . Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι που να τελειώσει όλο το μίγμα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανανεώνουμε τη λιπαρότητα του τηγανιού προσθέτοντας ελάχιστη ποσότητα βουτύρου κάθε φορά. Η δόση αυτή μας δίνει περίπου 15 pancakes διαμέτρου 10 εκατοστών. Αν θέλουμε να κάνουμε πολλά μικρότερα pancakes βάζουμε στο τηγάνι μία κουταλιά της σούπας από το μίγμα κάθε φορά.
Γαρνίρουμε τα pancakes κατά την προτίμησή μας και σερβίρουμε. Στην πιο απλή περίπτωση , απλά τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και ψιλοκομμένα φρούτα…ή με μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή με maple syrup.
Καλή απόλαυση!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...