tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κουνέλι στιφάδο στη γάστρα

Το πείραμα πέτυχε και μάλιστα απόλυτα! Τόσο πολύ που θέλησα να το μοιραστώ με όλους τους διαδικτυακούς μου φίλους. Το στιφάδο χωρίς ιδιαίτερο κόπο και δύσκολη προετοιμασία είναι γεγονός. Μάλιστα θα τολμούσα να το πω ΚΑΙ ελαφρύ αφού δεν έχει τσιγαρίσματα και  σωταρίσματα  ούτε παχιά σάλτσα ντομάτας…Μόνο τα μπαχαρικά  είναι αυτά που δίνου έναν τόνο..βαρύτητας. Δεν ξέρω αν κατάφερα να μεταδώσω τον ενθουσιασμό μου για το φαγητό αυτό μέσα σε λίγες γραμμές , το σίγουρο όμως είναι πως ενθουσιάστηκαν αυτοί που το δοκίμασαν κι εγώ που το ετοίμασα….ελπίζω να ενθουσιαστείτε κι εσείς που θα δοκιμάσετε την πρότασή μου.

 

stifado sth gastra1

Υλικά:

1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες

1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο

2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

1 κούπα χυμό ντομάτας

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4-5 φύλλα δάφνης

1 κ.σ. μπαχάρια

2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο

1 ξυλάκι κανέλας 

Αλάτι και μπόλικο πιπέρι

stifado sth gastra2stifado sth gastra3stifado sth gastra4stifado sth gastra5stifado sth gastra6stifado sth gastra7stifado sth gastra8stifado sth gastra9

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ σχολαστικά το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες. Αν μας ενοχλεί η ιδιαίτερη μυρωδιά του κουνελιού , το βάζουμε για 8 ώρες σε μαρινάδα (αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε εδώ) . 

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ζεματίζουμε για 8 λεπτά σε άφθονο νερό που βράζει. Παράλληλα τοποθετούμε το κουνέλι στη γάστρα , το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Τελευταία προσθέτουμε τα κρεμμύδια αφού τα στραγγίσουμε , τα οποία τοποθετούμε πάνω από το κρέας. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητό στους 200ο για μιάμιση ώρα περίπου. Στο τέλος ξεσκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμα αν χρειάζεται επιπλέον χρώμα. Αν έχουν μείνει πολλά υγρά στο φαγητό , μεταφέρουμε τους μεζέδες και τα κρεμμύδια με προσοχή  στην πιατέλα σερβιρίσματος και τα σκεπάζουμε ώστε να διατηρούνται ζεστά και αδειάζουμε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα , βράζοντάς τη για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να μελώσει. Όσοι διαθέτουμε  πετρογκαζ , μπορούμε να τοποθετήσουμε απ’ ευθείας εκεί τη γάστρα αφού αφαιρέσουμε τους μεζέδες και τα κρεμμύδια (εννοείται για να μη λιώσουν)  και να μελώσουμε εκεί τη σάλτσα. Γίνεται πεντανόστιμη. Περιλούζουμε με αυτή το φαγητό που έχουμε μεταφέρει στην πιατέλα και σερβίρουμε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανιτές ή λίγο ρύζι σπυρωτό.

Καλή όρεξη.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...