tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κοτόπουλο σκορδάτο-λεμονάτο στη γάστρα με πατάτες.

Αυτό το φαγητό  είναι ένα  κλασικό , παραδοσιακό φαγητό  , "μαμαδίστικο" το λέμε στον κύκλο μας και  δε θέλει και πολλές οδηγίες , ούτε και ιδιαίτερες συστάσεις. Ποιό παιδάκι όταν το ρωτάμε να μας πει τα αγαπημένα του φαγητά δε θα αναφέρει με γεμάτο το στόμα : ¨κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο" ; Πρόκειται για  ένα πολυαγαπημένο φαγητό των παιδικών μας χρόνων που αξίζει να φροντίζουμε να το φτιάχνουμε περιποιημένο κι όχι βαρετά , διεκπεραιωτικά.. Τα υλικά που θα του βάλουμε αλλά και ο τρόπος που θα το ψήσουμε , πιστέψτε με , κάνουν τη διαφορά και πιστέψτε με αξίζει τον κόπο .

Δείτε το :

kotopoulo patates gastra1
Υλικά :


1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (αν είναι χωριάτικο ακόμα καλύτερα)
5-6 πατάτες κομμένες σε μακρόστενα κομμάτια
Χυμό από 3 λεμόνια λάιμ
2-3 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κλαράκι φρέσκια ρίγανη
1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι
Αλάτι , πιπέρι και ξερή ρίγανη

kotopoulo patates gastra2kotopoulo gastra5kotopoulo gastra6kotopoulo patates gastra3kotopoulo gastra7kotopoulo patates gastra4
Εκτέλεση:
Eτοιμάζουμε , πλένουμε και τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Ετοιμάζουμε τις πατάτες  και όλα τα υπόλοιπα υλικά . Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και τις πατάτες , προσθέτουμε το σκόρδο , τα αρωματικά  , το λάδι και το χυμό λεμονιού  . Τα τοποθετούμε όλα μαζί στη γάστρα ,  τη σκεπάζουμε  και  βάζουμε το φαγητό  στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 220ο. Το αφήνουμε για 15-20 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο. Το αφήνουμε να σιγοψηθεί για μια-μιάμιση  ώρα (αν το κοτόπουλο είναι χωριάτικο θέλει περισσότερη ώρα) και τότε γυρίζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου για να ροδίσουν κι απ' τις δυο πλευρές.
Όταν το φαγητό έχει ψηθεί , το βγάζουμε από το φούρνο  και  με προσοχή αφαιρούμε τις πατάτες και τις  τοποθετούμε σε ένα άλλο , μικρό ταψάκι  με λίγο απ' το ζουμί του ψητού. Τις  ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι  να πάρουν κι αυτές χρώμα  ενώ διατηρούμε το κρέας σκεπασμένο σε ζεστό μέρος . Το φαγητό μας  μας είναι έτοιμο .
Καλη όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...