tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μπισκοτα κουλουρια

Αν αυτή τη ζύμη την πλάθαμε με τα ίδια υλικά , χωρίς διχρωμία και σχέδια και φτιάχναμε απλά κουλουράκια θα ήταν πεντανόστιμα και υπέροχα. Τέλεια για τον καφέ και το τσάι , τέλεια για μικρούς και μεγάλους , τέλεια για κέρασμα. Όμως , όμως αυτή η διχρωμία , αυτό το σχεδιάκι που κάνει τα μπισκότα αυτά να είναι φανταχτερά και σκερτσόζικα προσθέτει πόντους επιτυχίας και τα κάνει εκτός από νόστιμα και όμορφα…Γιατί όπως και να το κάνουμε η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και αυτό το “κάτι” παραπάνω είναι που κερδίζει τις εντυπώσεις…

mpiskota dixroma1

Υλικά:

Κάθε φορά που ανακαλύπτω ένα καινούριο “γλυκομαγείρεμα” με μήλα ή γενικότερα κάθε φορά που χρησιμοποιώ μήλα στην κουζίνα μου είμαι πολύ χαρούμενη! Όπως και να είναι , το μήλο αποτελεί ένα μικρό ή μεγάλο “θαύμα” . Θεωρώ τον καρπό αυτό μαγικό αφού είναι τόσο πολύτιμος για την υγεία μας ενώ κουβαλάει μια τεράστια παράδοση πλαισιωμένη με ιστορίες , παραμύθια , παροιμίες . Τα χρώματα της σάρκας του εμένα προσωπικά μου φτιάχνουν τη διάθεση και σε συνδυασμό με το τραγανό και αρωματικό εσωτερικό του τείνει να είναι το αγαπημένο μου φρούτο…Ας μην παραλείψω βέβαια να αναφέρω και την καταγωγή μου από την Αρκαδία…όπου τα μήλα αποτελούν “το γλυκό θησαυρό” της γης της! Σήμερα φτιάχνουμε μηλοπιτάκια με τραγανή εξωτερική ζύμη , νηστίσιμα και υπέροχα!

mhlopitakia1

Υλικά :

Tη μηλοπιτάκια αυτά είναι εξαιρετικά , εμφανίσιμα , εύκολα στην κατασκευή και νόστιμα στη γεύση…αποτελούν  ένα καταπληκτικό συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι και μυρίζουν φθινόπωρο ! Όταν έψαχνα για τη συνταγή τους , ανακάλυψα ότι τα προτείνουν πανομοιότυπα κατασκευασμένα δύο πολύ επιτυχημένες φίλες στο χώρο : Η Αρετή Βαρδάκα με τη σελίδα Bon appetit στο facebook και η Γωγώ Γρηγοριάδου με το blog "Νόστιμες συνταγές της Γωγώς”… Τα ονόματά τους είναι εγγύηση και γι’ αυτό κι εγώ προχώρησα στην εκτέλεση της συνταγής με κλειστά τα μάτια και δεν είχα άδικο! Όταν... τα άνοιξα…ιδού τι είχα ετοιμάσει :

mhlopitakia1


Υλικά :

Ένα παράξενο πράγμα που συμβαίνει…όταν αντικρύζω γλυκό με σοκολάτα και πορτοκάλι είτε ζωντανά , μπροστά μου είτε σε συνταγή γραμμένο…κάτι με πιάνει . Είναι ένας από τους γευστικούς συνδυασμούς που λατρεύω . Ήταν δυνατόν λοιπόν να μη σταθώ σε μια εξαιρετική συνταγή για μπισκότα που είναι πλασμένα με κόντιτα πορτοκαλιού και σταγόνες μαύρης σοκολάτας ενώ ψάχνοντας τη συνταγή είδα ότι περιέχει και τριμμένο φουντούκι; ΑΔΥΝΑΤΟΝ …την ίδια μέρα κι όλας έβαλα μπροστά το ζύμωμα και το ψήσιμο…Έγιναν υπέροχα , τραγανά και γευστικότατα…Εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ…Δείτε τα :

kontita1

Υλικά :

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί μερικά γλυκίσματα (και φαγητά βέβαια) τα έχουμε συνδέσει τόσο πολύ με γιορτές και χρονιάρες μέρες και τα στερούμαστε όλο τον υπόλοιπο καιρό…ενώ η καθημερινότητά μας έχει τόσο πολύ ανάγκη από γεύση , από νοστιμιά , από χρώμα και άρωμα…Εεε λοιπόν αυτά τα μπισκότα , αν ρωτήσεις τους περισσότερους θα σου πουν ότι είναι χριστουγεννιάτικα . Εγώ όμως τα λέω “χειμωνιάτικα" , υπέροχα , αρωματικά μπισκότα που μετατρέπουν το απογευματινό τσάι (κυρίως αυτό) σε μια μικρή γιορτή και δεν παύω να τα φτιάχνω για πολύ-πολύ καιρό ακόμα κι αν οι γιορτές έχουν φύγει προ πολλού!
Δείτε τα:

mpiskota tzin1

Υλικά :

Πρώτα-πρώτα με κέρδισε η περιήγηση στις κουζίνες και στις παραδόσεις άλλων  τόπων. Στη συνέχεια ήρθε η προσεκτική ματιά και παρακολούθηση των επιτυχημένων foodbloggers στις γειτονιές του κόσμου. Ομολογώ πως οι Αμερικανίδες συνάδελφοι είναι πολύ συνεπείς και ακριβείς σε αυτό που κάνουν και η δουλειά τους με εντυπωσίασε και με ξενάγησε στον κόσμο των γεύσεων και των παραδόσεών τους ώστε με παρέσυρε πολλές φορές σε δοκιμές , σχεδόν πάντα επιτυχημένες…

Μετά ήρθε η ανακάλυψη (που έγινε λατρεία) της γεύσης του τζίντερ αλλά και της μαγικής σε δυνατότητες και ιδιότητες , μελάσας. Όλα αυτά μαζί τι μας δίνουν ; Τα εκπληκτικά , πεντανόστιμα , τρισχαριτωμένα και δημοφιλή gingerbread cookies…

gingerbreadcookies1

Yλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...