tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Bασικες συνταγες ... με ζαχαρη

Βουτυροκρέμα (buttercream)

Αυτή η απλή αλλά μαγική κρέμα κάνει θαύματα! Όλοι τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε μέσα από την πρόταση σερβιρίσματος με τα ατομικά κεκάκια , τα στολισμένα και πανέμορφα με χρώματα , γεύσεις και υλικά που χαρίζουν δεκάδες παραλλαγές και κάνουν αυτό το μικρό κέρασμα μια πραγματική απόλαυση , γνωστή σε όλους μας με το καθιερωμένο όνομα “cupcake”…
Έχει εμπνεύσει ερασιτέχνες και επαγγελματίες , έχει στολίσει ένα σωρό κεκάκια και τους έχει χαρίσει “ταυτότητα” μα πάνω από όλα μας έχει τρελάνει με αυτή τη βουτυρένα , βελούδινη γεύση και υφή της που γεμίζει το στόμα. Προσθέτοντας λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ή κάποιο άλλο υλικό μετατρέπουμε τη βουτυρόκρεμα σε ένα πραγματικό θησαυρό για τη ζαχαροπλαστική.

boytyrokrema1
Υλικά:

Read more ...

Pancakes (πανκέικς-βασική συνταγή)

Αυτά τα αέρινα , ανάλαφρα , βελούδινα και αφράτα στρογγυλά πιτάκια με τη χρυσοκόκκινη επιφάνεια και το διακριτκό άρωμα της βανίλιας θα μπορούσαν να συγκριθούν με τις αγαπημένες τηγανίτες των παιδικών μας χρόνων… Η διαφορά τους είναι πως δεν τηγανίζονται αλλά ροδίζουν σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο  βούτυρο και μπόλικη…φροντίδα. Είναι μια ευχάριστη διαδικασία που μπορεί να γεμίσει ένα όμορφο , οικογενειακό πρωινό και μπορεί να χαρίσει πολλές γευστικές εμπειρίες αφού προσφέρεται για ένα σωρό προτάσεις σερβιρίσματος  με φρούτα και ένα σωρό άλλα συνοδευτικά υλικά . Πρόκειται για το απόλυτο , το τυπικό Αμερικάνικο πρωινό που αγαπήσαμε και καθιερώσαμε. Η συνέχεια επί της …οθόνης….

pancakes vasiki1
Υλικά:

Read more ...

Βασική ζύμη για choux (σου)

Η ιστορία του “σου" είναι πολύ παλιά. Ο πρώτος εμπνευστής της ήταν Ιταλός ζαχαροπλάστης  και δημιούργησε αυτή τη μαγική , ζεστή ζύμη στη Γαλλία του 16ο αι. για χάρη της βασίλισσας Αικατερίνης των Μεδίκων. Πρόκειται για “εκφυλισμένη” έκφραση του τίτλου pâte à chaud που σημαίνει "ζύμη σε ζέστη”! Η λέξη “chaud” έγινε choux" και οι περίφημες φωλίτσες με τις χαρακτηριστικές ραγάδες και τη φουσκωτή κοιλιά έμελε να κατακτήσουν μια σπουδαία θέση στο χώρο της ζαχαροπλαστικής παγκοσμίως. Τα γεμίζουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής ή κρέμα πραλίνας ή παγωτό τα περιλούζουμε με γκανάζ σοκολάτας ή γλάσο καραμέλας και δημιουργούμε περίφημα γλυκά όπως το εκλαίρ ή το προφιτερόλ κ.ά.

vasiki zymi choux1

Υλικά για 23-25 κομμάτια:

Read more ...

Παντεσπάνι κακάο για τούρτες κι άλλα γλυκά

Η συνταγή αυτή είναι απαραίτητη  και  αποτελεί τη βάση για ένα σωρό γλυκά. Τα υλικά που χρειαζόμαστε  είναι απλά  και  ο τρόπος παρασκευής του ευκολότατος , με σίγουρη επιτυχία…Το φτιάχνουμε , το ψήνουμε , το χωρίζουμε στα δύο , το σιροπιάζουμε , το γεμίζουμε με μια κρέμα της προτίμησής μας , το περιλούζουμε με γλάσο σοκολάτας ή το γαρνίρουμε με σαντιγύ και απλά...απολαμβάνουμε . Είνσι μια βασική συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από τις σημειώσεις μας .

Ας το δούμε :

pantespani kakao1
Υλικά :

Read more ...

Παντεσπάνι βανίλια

Αυτό το παντεσπάνι είναι το “σίγουρο χαρτί” της επιτυχίας σε ό,τι γλυκό κι αν αποφασίσουμε να φτιάξουμε. Είναι αφράτο και σπογγώδες , είναι νόστιμο και ελαφρύ , είναι πανεύκολο στην κατασκευή , πολύ οικονομικό και τόσο απλό που αποκλείεται να μην πετύχει. Αν το κόψουμε στα δύο και το σιροπιάσουμε , μπορούμε να σκαρώσουμε ένα σωρό τούρτες , αν πάλι το ψήσουμε σε μεγαλύτερο ταψί και το περιλούσουμε με ένα αρωματικό σιρόπι μπορεί να γίνει μια υπέροχη βάση για γλυκό με κρέμα. Κάποιες φορές , το ψήνω , φτιάχνω ένα αρωματικό σιρόπι (με άρωμα πορτοκάλι ή λεμόνι που είναι τα αγαημένα μου) και το σερβίρω έτσι απλό και υπέροχο με μια μπάλα παγωτό..αυτό το παντεσπάνι πρέπει να προστεθεί στα αγαπημένα μας!

pantespani vanilia1
Υλικά:

Read more ...

Lemon curd (κρέμα λεμονιού)

Σχεδόν διάφανη , γυαλιστερή , με έντονο χρώμα που σου φτιάχνει τη διάθεση και σε προδιαθέτει θετικά , μια κρέμα που πηγαίνει παντού και ταιριάζει με όλα…είμαι τόσο ενθουσιασμένη μ’ αυτή την συνταγή που τη φτιάχνω και την ξαναφτιάχνω και δεν τη χορταίνω…Απλή , εντυπωσιακή , νόστιμη , με υπόξινη γεύση και τη ζάχαρη να την ισορροπεί τόσο όσο πρέπει…όλο λέω πως αρκεί αλλά όσες φορές κι αν την έφτιαξα , όχι μόνο εξαφανίστηκε , αλλά ήδη έχω προργαμματίσει την επόμενη εφαρμογή της. Τρώγεται μετά μανίας και είναι εθιστική , ταιριάζει σε τάρτες , τούρτες , τηγανίτες , κέικς , μπισκότα κλπ…εγώ ωστόσο με το κουταλάκι απ’ ευθείας από το βάζο , μια χαρά την τιμώ…

lemon curd1
Υλικά:

Read more ...

Subcategories

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

You are here: Home με...ζαχαρη! Bασικες συνταγες