tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κεικ

Όσο υπάρχουν οι φράουλες δε σταματώ να τις χρησιμοποιώ. Προσπαθώ να εκμεταλλευτώ και την τελευταία φράουλα που κυκλοφορεί στην αγορά , με κάθε τρόπο , σε κάθε είδους συνταγή , εκτός από τις φρέσκιες που τρώμε , έτσι δροσερές και αρωματικές που είναι! Λες και είναι το φρούτο που συνδέεται με  την άνοιξη ,  που είναι σχεδόν ταυτισμένο μαζί της , που μας φτιάχνει τη διάθεση , που μας ομορφαίνει με το χρώμα του και μας αρωματίζει με το μοναδικό και αξεπέραστο άρωμά του...
Εδώ σήμερα σας παρουσιάζω μια συνταγή  για muffins πολύ απλή και εύκολη που κερδίζει με την απλότητά της ….

Δείτε τα :

muffin fraoulas1

Υλικά:

Η πρώτη μου δοκιμή με το “τρυπητό” κέικ σοκολάτας με ικανοποίησε απόλυτα …ή καλύτερα με ενθουσίασε πάνω  και πέρα από τις προσδοκίες μου…Το ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι θα ακολουθήσουν πολλά πειράματα και συνδυασμοί με την ίδια μέθοδο  η οποία να σημειωθεί είναι τουλάχιστον διασκεδαστική. Ας πούμε θα ακολουθήσει σοκολατένιο “τρυπητό” με κρέμα μπανάνας ή καρύδας ή πορτοκαλιού κ.λ.π. Σήμερα θα αποφύγουμε τη σοκολατένια βάση , θα φτιάξουμε ένα υπέροχο κέικ βανίλιας , θα το διπλοσιροπιάσουμε με ζαχαρούχο γάλα και με ολόδροση σάλτσα φράουλας , θα το γαρνίρουμε με ανάλαφρη επικάλυψη και θα απολαύσουμε μια μοναδική και ανεπανάληπτη γλυκιά εμπειρία.

tryphto keik fraoylas1

 Υλικά για το κέικ (όλα σε θερμοκρασία δωματίου):

Εδώ έχουμε να κάνουμε με την ομορφιά της απλότητας η οποία κερδίζει πάντα. Ένα απλό κέικ βανίλιας , εμπλουτισμένο με άρωμα λεμονιού και τζίντζερ , μπόλικη κρέμα lemon curd στη μέση κι ένα απλό , λιτό απέριττο στόλισμα που πλαισιώνει το κέικ και το μεταμορφώνει σε ζωγραφιά με τον πιο απλό τρόπο. Όταν το έφτιαξα μετά λύπης το μοιράσαμε σε κομμάτια αφού το όμορφο , τελικό αποτέλεσμα μαγνήτισε τα βλέμματα και το “μαχαίρωμά” του φάνταζε ιεροσυλία. Ωστόσο ήταν να μη γίνει το πρώτο βήμα μιας και η γεύση του ήταν εξίσου απογειωτική! Μήπως είμαι υπερβολική στην περιγραφή μου; Κάποιες φορές , το παραδέχομαι , μπορεί να γίνομαι υπερβολική. Σήμερα όμως , όχι!

gemisto keik lemonioy1

Υλικά για το κέικ:

Θα με ρωτήσει κάποιος:   Σε τι διαφέρει το συγκεκριμένο κέικ από ένα απλό κέικ  στο οποίο θα μπορούσαμε να έχουμε προσθέσει λίγες σταφίδες ή λίγα ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα; Σωστά! Μα αν κάποιος αγαπά τις υπόξινες γεύσεις , το άρωμα του πορτοκαλιού και παράλληλα δελεάζεται από το έντονο κόκκινο χρώμα των μικρών αυτών θαυματουργών (υπόξινων επίσης) καρπών , τότε δεν έχει παρά να εκτιμήσει αυτό το υπέροχο κέικ και να διακρίνει τη διαφορά του από οποιοδήποτε άλλο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκω κι εγώ και δε θα μπορούσε να μου ξεφύγει η συγκεκριμένη συνταγή-πρόταση.

keik myrtila portokali1

Υλικά:

Λοιπόν όχι , δεν έχει μόνο η μηλόπιτα το δικαίωμα να σερβίρεται ανάποδα και να θεωρείται μάλιστα ένα δημοφιλές και αγαπητό , παραδοσιακό γλύκισμα αλλά το έχει κι ο ανανάς. Νόστιμος , ζουμερός και πανέμορφος χαρίζει γενναιόδωρα τα αρώματά του και τους χυμούς του σ’ αυτό το κέικ και το κάνει ιδιαίτερο και εντυπωσιακό. Το κυκλικό , ακτινωτό σχήμα του φρούτου στολίζει την επιφάνειά του κέικ ενώ τα κενά του γεμίζουν με τα κερασάκια μαρασκίνο. Όμως δε σταματάμε εδώ…Θα προσθέσουμε και λίγες νιφάδες αποξηραμένης καρύδας και θα του χαρίσουμε ακόμα πιο εξωτική γεύση. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο γευστικό και η γεύση του πιο ώριμη ενώ συνοδεύει άψογα το τσάι.

anapodo keik anana1

Υλικά:

Πάντα έλεγα πως αν υπάρχει ένας λόγος να φτιάχνουμε γλάσο τυριού , αυτός είναι το περίφημο κέικ καρότου. Νόμιζα πως αξίζει που υπάρχει μόνο και μόνο για να πλαισιώνει αυτό το κέικ. Λοιπόν να που προστέθηκε ένας ακόμα λόγος! Ένα εξίσου υπέροχο κέικ ζουμερό , πεντανόστιμο , γεμάτο φρούτα κι αρώματα , ένα κέικ με ψιλοκομμένα κομμάτια ανανά , με λιωμένες ώριμες μπανάνες και με μπόλικο τριμμένο καρύδι…Δε στερείται καθόλου γεύσης , αντικειμενικά δε χρειάζεται ούτε επικάλυψη , ούτε άλλη “βοήθεια” για να θεωρείται δελεαστικό  και επιτυχημένο…απλά προσθέτουμε ένα ακόμα στοιχείο που θα το απογειώσει και θα το ανεβάσει σε άλλο…επίπεδο!

keik anana banana frosting1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

You are here: Home με...ζαχαρη! Κεικ