Taste of Life by Betty
Ψητά λαχανικά στο air fryer
Λοιπόν αυτό το υπέροχο σύνολο λαχανικών που βλέπεις έτσι ροδοψημένο και καλοσερβιρισμένο είναι αποτέλεσμα μιας εύκολης και σύντομης διαδικασίας που έχει γίνει η λατρεία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να λείψει από το τραπέζι μας. Ο λόγος είναι απλός: Ένα πιάτο με ψητά λαχανικά μπορεί να σταθεί μόνο του σαν κύριο γεύμα με δυο αυγά και λίγο τυρί. Μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ βραδινό αλλά κι ένα υπέροχο συνοδευτικό πλάι σε ψητό ψάρι, κρέας ή θαλασσινά. Εγώ προσωπικά το λατρεύω με χταπόδι ψητό και κρέμα βαλσαμικού…
Η πιπεριά και το κρεμμύδι κάνουν τη διαφορά ενώ το θυμάρι το θεωρώ απαραίτητο…
Υλικά:
Ταλιατέλες δίχρωμες με κολοκυθάκια και μυρωδικά!
Τα ζυμαρικά σε όλους τους τύπους και μαγειρεμένα με όλους τους τρόπους τα αγαπάμε οι περισσότεροι. Είναι κάτι που δεν το βαριόμαστε ποτέ μα και πώς να το βαρεθούμε αφού μαζί τους έχουμε ένω σωρό δυνατότητες. Κάθε εποχή , ανάλογα με τα προϊόντα της , δίνει και τις δικές της προτάσεις . Το καλοκαίρι γεμίζει ο τόπος κολοκυθάκια. Λοιπον, να μη φτιάξουμε κι εμείς μια αρωματική και άκρως καλοκαιρινή μακαρονάδα με αυτό το γλυκό και συμπαθέστατο καρπό; Το πεκορίνο μάλιστα το συμπληρώνει υπέροχα!
Δείτε το:
Υλικά:
Hot dog στο air fryer
Ξέρω τώρα, σε εξέπληξα αφού σε έχω συνηθίσει με συνταγές πιο κλασικές, πιο σπιτικές, πιο μαμαδίστικες και πιο “χειροποίητες”…Μα έκανα ένα πείραμα κι είδα πως το αποτέλεσμα είναι καλό , ευπρόσδεκτο από όλους, βολικό, γρήγορο και καλοκαιρινό. Γιατί όπως και να το κάνουμε το καλοκαίρι όλοι έχουμε την τάση να ξεγλιστράμε λίγο από τις καθιερωμένες φόρμες μας και να ζούμε , όποτε έχουμε την ευκαιρία, λίγο πιο ανέμελα και να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη.
Υλικά:
Ταλιατέλες με προσούτο και αποξηραμένους βωλίτες
Το πιάτο αυτό δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο ως προς την τεχνική αλλά έχει τεράστια αξία γιατί περιέχει υλικά-βόμβα : το ένα είναι το προσούτο που δίνει το αξεπέραστο και φίνο άρωμά του, ας είναι σε μικρή ποσότητα και το άλλο είναι ένας βασιλιάς (και λίγα λέω)…πρόκειται για τον αποξηραμένο βωλίτη που δεν είναι τυχαίο ότι η λαϊκή του ονομασία είναι “βασιλομανίταρο” και αναζητώντας το στο διαδίκτυο με μια πρόχειρη αναζήτηση χαρακτηρίζεται σαν ένα υλικό μεγάλης γαστρονομικής αξίας..Είχα την τιμή συμμετέχοντας σε έναν διαγωνισμό της εξαιρετική διαδικτυακής ομάδας ΜΑΝΙΤΑΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ να λάβω σαν δώρο ένα “ουκ ευκαταφρόνητο” πακέτο με αποξηραμένους βωλίτες που αξιοποίησα δεόντως…
Μελιτζάνες παπουτσάκια με τυριά (καλόγεροι Νάξου)
Πριν πω οτιδήποτε άλλο , θα πω πως αυτό το φαγητό είναι εξόχως νόστιμο μιας και τη μπεσαμέλ αντικαθιστά μια γενναία ποσότητα τυριών που μαζί με λίγη φρέσκια ντομάτα χαρίζουν υπέροχο αποτέλεσμα. Χώρια που έτσι απλοποιείται η διαδικασία της παρασκευής και ο βαθμός δυσκολίας του φαγητού μειώνεται πολύ!
Τώρα θα μου πεις γιατί καλόγεροι; Το ιμάμ μπαϊλντί το γνωρίζεις; με τον ιμάμη που λιποθύμησε; εμείς δηλαδή γιατί να μην έχουμε ένα παραπλήσιο φαγητό με τον δικό μας ρασοφόρο να ροδοψήθηκε, αφού η ονομασία παραπέμπει στο σκουρόχρωμο ράσο του καλόγερου (από όσο διάβασα από παραδόσεις)…
Υλικά:
Κεφτεδάκια ρολάκια με μελιτζάνες στο φούρνο
Τις επιρροές από την Ανατολή τις αγαπώ πολύ στην κουζίνα μου κι όταν έπεσα πάνω σ’ αυτή την υπέροχη Τούρκικη συνταγή ξετρελάθηκα. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην τη δοκιμάσω και να μην την κάνω δική μου. Παρακολούθησα το βίντεο με μεγάλη προσοχή και προχώρησα άμεσα στην εκτέλεσή της. Το αποτέλεσμα ήταν εξόχως καλύτερο από αυτό που φαντάστηκα και μας ενθουσίασε όλους. Στο επόμενο τραπέζι που θα κάνω, αποκλείεται να μην υπάρχει ο συγκεκριμένος, εκλεκτός μεζές που με τα αρώματά του , τις γεύσεις του αλλά και την εμφάνισή του, θα κλέψει σίγουρα την παράσταση…
Υλικά:
Παγωτό σάντουιτς με πτι μπερ και γεμιστά μπισκότα
Παγωτό σάντουιτς με γεμιστά μπισκότα
Ακόμα θυμάμαι την κυρία Γιώτα , την παλιά μας γειτόνισσα όταν χτύπησε την πόρτα να μας κάνει επίσκεψη για πρώτη φορά. Κρατούσε ένα πυρέξ στο χέρι , σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. “Να μην έρθω με άδεια χέρια , να σας γλυκάνω” είπε…και συνέχισε : “βάλ’ το στην κατάψυξη κορίτσι μου , είναι παγωτό” . Όταν το ξεσκέπασα και είδα τα κλασικά κι αγαπημένα μπισκότα αραδιασμένα στην επιφάνεια , το λάτρεψα αμέσως…Τι ιδέα!!! σκέφτηκα…Από εκείνη την ημέρα και μετά το έφτιαξα πάμπολλες φορές και κάθε φορά όταν το γεύομαι απολαμβάνω την αγνή , αυθεντική του γεύση με την ίδια αγάπη και ευχαρίστηση σα να είμαι μικρό παιδί…
Σήμερα θα το φτιάξουμε εμπλουτίζοντας την κρέμα με γεμιστά μπισκότα και θα διπλασιάσουμε την απόλαυση…
Υλικά:
Γαρίδες σαγανάκι με το θερμομιξ
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα νοστιμότατο πιάτο με τα πιο αγαπημένα υλικά και με τον πιο απλό κι εύκολο τρόπο. Θα ζυγίσουμε, θα σωτάρουμε και θα μαγειρέψουμε τα υλικά μας στο θερμομιξ και αφού πετύχουμε την τέλεια προετοιμασία θα μεταφέρουμε το περιεχόμενο του κάδου σε ένα πυρίμαχο σκεύος και θα το ψήσουμε για λίγο με τυρί φέτα…Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει αμέσως μόλις βγει αυτό το αριστούργημα από το φούρνο; καλό ζυμωτό ψωμί να έχεις κι όρεξη για φαγητό…
Υλικά:
Κριθαρότο με λιαστές ντομάτες και τυρί φέτα
Το πιάτο αυτό είναι υπέροχο μέσα στην απλότητα του, απίθανα γευστικό και μαγικά χιλωμένο. Είναι που σωτάρεται όπως πρέπει και σιγομαγειρεύεται μόνο του με τη δυνατότητα του θερμομίξ να το αναδεύει αργά και απαλά όλη την ώρα του βρασμού μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι έχουμε ένα πιάτο πεντανόστιμο, μελένιο, γλυκό και αρωματικό με τη λιαστή ντομάτα και την πιπεριά Φλωρίνης να του χαρίζουν γεύση και το τυρί φέτα στο τέλος να το απογειώνει…Τόσο απλά, τόσο γευστικά!
Υλικά:
Bagels (αφράτα στρογγυλά ψωμάκια)
Πριν 3 χρόνια περίπου , ταξίδεψα στις Η.Π.Α. και μάλιστα ήταν περίπου τέτοια εποχή. Ότι και να πω για τις εντυπώσεις μου από αυτό το ταξίδι θα είναι λίγο. Μια χώρα θρύλος, μια πρωτεύουσα ακόμα πιο θρυλική, η Νέα Υόρκη, η πρωτεύουσα του καπιταλισμού, γεμάτη ουρανοξύστες και πασίγνωστα μνημεία, μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, που κάθε γωνιά της μας είναι γνωστή από τις ταινίες, από την επικαιρότητα, μια πολη που όλα της είναι μεγάλα και πληθωρικά…Περπατάς στην 5η λεωφόρο και νιώθεις δέος, περπατάς στη λεωφόρο Μπροντγουέι, περνάς μπροστά από μουσείο φυσικής ιστορίας, από τη δημόσια βιβλιοθήκη , διασχίζεις το Central Park και καπου εκεί αναζητάς κάτι να φας…Και πάλι με εκπληξη συνειδητοποιείς ότι τα φαγητά, η διατροφική κουλτούρα είναι κι αυτά θρυλικά…Το πρωινό μου, πάντως ήταν σε καθημερινή βάση ένα bagel γεμιστό με κρέμα τυρί, ένα donut με Boston cream κι ένας αρωματικός καφές φίλτρου…Αυτά τα bagels λοιπον καθιερώθηκαν και ήρθαν για να μείνουν μαζί με τις όμορφες αναμνήσεις που δε θα σβήσουν ποτέ από τη σκέψη μου…
Υλικά: