tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Όταν αναφέρομαι σε αυτό το φαγητό, η πρώτη μου σκέψη είναι η κουζίνα της γιαγιάς μου, όπου εκεί, στο πετρογκάζ τηγανίζονταν τα μακρόστενα, στρουμπουλά κι αρωματικά σουτζουκάκια  ενώ δίπλα σιγο-έβραζε η σάλτσα ντομάτας με μπόλικο κρεμμύδι, κύμινο και λίγη ζάχαρη για να γλυκαίνει την οξύτητα της φρέσκιας ντομάτας. Μετά ανακαλύψαμε τη λαδόκολλα και το ψήσιμο στο φούρνο οπότε το αποτέλεσμα ήταν προφανώς πιο ελαφρύ κι η γεύση πιο ντελικάτη…Σήμερα θα πάμε την υγιεινή κι ελαφριά διατροφή ένα βήμα πιο πέρα, θα μαγειρέψουμε τη σάλτσα στον κάδο του θερμομιξ κι όσο αυτή θα βράζει, τα σουτζουκάκια αραδιασμένα στη σειρά θα μαγειρεύονται με τον ατμό  της…Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;

soytzoykakia thermomix1

Υλικά για τα σουτζουκάκια:

Το καθημερινό αυτό φαγητό γίνεται παιχνιδάκι με το θερμομίξ κι η νοστιμιά του ξεπερνάει το συνηθισμένο γιατί σωτάρεται στη σωστή θερμοκρασία, αναδεύεται όση ώρα μαγειρεύεται και αναδεικνύονται όλα τα αρώματα ενώ παράλληλα έχουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευόμαστε την ενέργεια που παράγεται και να μαγειρεύουμε παράλληλα  στον ατμό τα λαχανικά ή τις πατάτες μας. Εγώ αυτή τη φορά μαγείρεψα μπρόκολο, το περιέλουσα κι αυτό με τη λεμονάτη σάλτσα  κι ετοίμασα ένα υπέροχο πιάτο.

kotopoylo moystardolemonato thermomix1

Υλικά:

Αυτοί οι συνδυασμοί κι αυτά τα παράλληλα μαγειρέματα στον ατμό με τρελαίνουν κυριολεκτικά! Προγραμματίζεις το μενού, επιλέγεις τα υλικά της αρεσκείας σου, τα τοποθετείς σε επίπεδα στο θερμομίξ , ρυθμίζεις και αυτό είναι όλο. Το στήσιμο του τραπεζιού από’κει και πέρα είναι μια εύκολη και πολύ ευχάριστη διαδικασία. Σήμερα επέλεξα να φτιάξω σαν πρώτο πιάτο μία σούπα βελουτέ και ένα φιλέτο χοιρινό με κολοκυθάκια και πιπεριά Φλωρίνης στον ατμό.

psaronefri geyma gia dyo1

Υλικά:

Σήμερα το θερμομίξ αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας με ακρίβεια το έργο του και να παραδώσει στα χέρια σου ένα ζυμάρι το οποίο με μαθηματική ακρίβεια θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία δεδομένου ότι  τίποτα δε θα γίνει “στην τύχη του” αφού τα υλικά είναι αυτά που πρέπει, το ζυμάρι θα ζυμωθεί έτσι όπως πρέπει κι η λαγάνα θα είναι η καλύτερη που έφτιαξες ποτέ…Στο μεταξύ, το ταχίνι θα δώσει επιπλέον τη γεύση αλλά και την ενέργεια που χρειαζόμαστε, δεδομένου ότι η λαγάνα καταναλώνεται σε περιόδους νηστείας ή ειδικής vegan διατροφής.

 laganatahini thermomix1

Υλικά:

Δεν είμαι από αυτούς που αγαπούν ιδιαιτέρως το κουτάλι, προτιμώ ξεκάθαρα το μαχαιροπίρουνο μα ετούτη η βελουτέ κολοκυθόσουπα με κάνει να αναθεωρώ τις προτιμήσεις μου. Είναι που αγαπώ γενικότερα την κολοκύθα κι όλα τα παράγωγά της. Γλυκές ή αλμυρές συνταγές, πίτες ή συνοδευτικά, τα αγαπώ όλα. Η σούπα αυτή, αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα σε ένα γεύμα αλλά αποτελεί και μια ιδανική πρόταση για ένα ελαφρύ γεύμα αν συνοδευτεί με λίγο γιαούρτι ή cottage cheese. Το θερμομίξ είναι εδώ για να την ετοιμάσει σε μισή ώρα.

kolokythosoypa thermomix1

Υλικά:

Αυτό το φαγητό είναι απλό κι αγαπημένο το φτιάχνω και το ξαναφτιάχνω και δεν το βαριέμαι ποτέ. Τα υλικά του, τα πιο συνηθισμένα που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε κουζίνα μα η γεύση του, το χίλωμά του και το αποτέλεσμα είναι μαγεία! Σωταρισμένα όλα τα υλικά ώστε να αναδειχτεί περισσότερη γεύση, διαρκές ανακάτεμα και μετρημένα υλικά , χαρίζουν το τέλειο πιάτο. Λίγη τριμμένη γραβιέρα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ολοκληρώνουν την απόλαυση, τόσο απλά, τόσο εύκολα!

kritharaki kotopoylo thermomix1

Υλικά: