tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αλμυρές συνταγές

Γεύμα για δύο (Με βελουτέ λαχανικών, φιλέτο χοιρινό και κολοκυθάκια στον ατμό)

Αυτοί οι συνδυασμοί κι αυτά τα παράλληλα μαγειρέματα στον ατμό με τρελαίνουν κυριολεκτικά! Προγραμματίζεις το μενού, επιλέγεις τα υλικά της αρεσκείας σου, τα τοποθετείς σε επίπεδα στο θερμομίξ , ρυθμίζεις και αυτό είναι όλο. Το στήσιμο του τραπεζιού από’κει και πέρα είναι μια εύκολη και πολύ ευχάριστη διαδικασία. Σήμερα επέλεξα να φτιάξω σαν πρώτο πιάτο μία σούπα βελουτέ και ένα φιλέτο χοιρινό με κολοκυθάκια και πιπεριά Φλωρίνης στον ατμό.

psaronefri geyma gia dyo1

Υλικά:

650 γρ. νερό

30 γρ. Λάδι

250 γρ. Πατάτες

150 γρ. Γλυκοπατάτες

100 γρ. Καρότα

1 κρεμμύδι

Μία πιπεριά(προαιρετικά)

1 κύβο λαχανικών

1 φιλέτο χοιρινό

1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης

3-4 τρυφερά κολοκυθάκια

Λίγο λάδι για το λάδωμα των υλικών

Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, λεμόνι

psaronefri geyma gia dyo2psaronefri geyma gia dyo3psaronefri geyma gia dyo6psaronefri geyma gia dyo4psaronefri geyma gia dyo5psaronefri geyma gia dyo7

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε όλα μαζί στον κάδο μαζί με το νερό, τα 30 γρ. λάδι και τον κύβο λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο, το περνάμε με λίγο λάδι και το θωρακίζουμε γύρω γύρω για δυο λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι που καίει. Αφού ροδίσει, το τοποθετούμε στον βαθύ κάδο του varoma μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης που την έχουμε κόψει στα δύο κατά μήκος.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες 2 εκατοστών και τα αραδιάζουμε στον ξέβαθο δίσκο του varoma. Τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με λάδι. Σκεπάζουμε και ρυθμίζουμε για 30 λεπτά/ θερμοκρασία 100ο/ ταχ. 2

Αφήνουμε τους δύο δίσκους varoma στην άκρη ενώ παράλληλα πολτοποιούμε τα υλικά του κάδου για 1,5 λεπτό/ ταχ. από 5-10 ,ώστε να ετοιμάσουμε τη σούπα βελουτέ. Κόβουμε το φιλέτο σε φέτες και σερβίρουμε  σε μια πιατέλα με την πιπεριά με λίγο λαδολέμονο και θυμάρι , τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπωλ και σε ένα δεύτερο μπωλ την βελουτέ λαχανικών και απολαμβάνουμε ένα πλήρες γεύμα.

Καλή όρεξη!