tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Όταν μαγειρεύουμε ψάρι το πρώτο που πρέπει να φροντίζουμε είναι να απολαμβάνουμε  με κάθε τρόπο τη απαράμιλη γεύση του. Το δεύτερο είναι να μη σκεπάζεται αυτή η διακριτική γεύση από υλικά πιο “δυνατά” από αυτό αλλά να αναδεικνύεται και να ξεχωρίζει . Το ψάρι περισσότερο από κάθε άλλο υλικό χρειάζεται την αρμονία και την  ισπορροπία με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το τρίτο είναι να διατηρείται το ψάρι ζουμερό και τρυφερό μέχρι τέλους και όχι να μένει στεγνό και αφυδατωμένο . Η παρακάτω συνταγή , σας το εγγυώμαι ότι εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω και χαρίζει ένα πιάτο τόσο γευστικό που αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό.

kokkinopsaro laxanika1

Υλικά:

Ένα πολύ αγαπημένο φαγητό μου είναι το χοιρινό με σέλινο , αυγολέμονο. Μου θυμίζει την πατρίδα μου την Αρκαδία όπου συνηθιζόταν πάρα πολύ αλλά ούτως ή άλλως εκφράζει πολύ τα γούστα και τις γευστικές προτιμήσεις μου. Κάποια στιγμή θέλησα να κάνω μια παραλλαγή αυτού του κλασικού φαγητού και έτσι δοκίμασα μια πιο διακριτική και ανάλαφρη εκδοχή του με το άπαχο μέρος του χοιρινού , το ψαρονέφρι και με σέλερι στη θέση του σέλινου αφού το πρώτο έχει πιο διακριτική και γλυκιά γεύση και είναι πιο χυμώδες και ζουμερό από το σέλινο. Η δοκιμή πέτυχε , το φαγάκι έγινε ελαφρύ και νόστιμο και φυσικά καθιερώθηκε και καταχωρήθηκε κι αυτό στη λίστα με τα αγαπημένα...

psaronefri seleri1

Υλικά:

Όπως όλοι ξέρουμε, δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην τιμάει μια αχνιστή φασολάδα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα από τη στιγμή που θα αρχίσουν τα πρώτα κρύα και καθ όλη τη διάρκεια του χειμώνα….Είναι ενα φαγητό-θρύλος ταυτισμένο με την παράδοση και την ελληνική οικογένεια γεμάτο πρωτεΐνες και βιταμίνες , που συνδυάζει βασικά προϊόντα της ελληνικής γης και μπορούμε να το απολαύσουμε με φρέσκο ψωμί, ελιές , καπνιστή ρέγγα  και όλα τα συναφή αλλά και με ένα-δυο ποτηράκια κρασί παραπάνω! Σήμερα λοιπόν  θα φτιάξουμε την αγαπημένη μας φασολάδα ελαφρώς πικάντικη με λίγη (ή πολλή) καυτερή πιπερίτσα που θα κάνει και τους πιο δύσκολους να δουν το πιάτο αυτό με άλλο μάτι…Η αλήθεια είναι πως ενώ όλοι τη θεωρούμε ένα καθημερινό,  σχεδόν συνηθισμένο πιάτο , το φαγητό αυτό έχει κάτι σαν το ψωμί που όσο κι αν το τρώμε δεν το βαριόμαστε ποτέ...

Δείτε το :

fasolada6

Υλικά :

Θα μπορούσα να επιχειρηματολογώ στην προσπάθειά μου να επαινέσω αυτό το φαγητό λέγοντας πως είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεγελιούνται κυρίως τα μικρά παιδιά και να τρώνε το μπρόκολο και το κουνουπίδι μιας και τα δυο τους αποτελούν υπερτροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που θωρακίζουν τον οργανισμό από ένα σωρό παθήσεις και τον πλουτίζουν γενναιόδωρα με τα ωφέλη τους. Ωστόσο δε θα σταθώ σε αυτό αλλά στο γεγονός πως τα δυο πολυαγαπημένα λαχανικά με τις απείρου κάλλους ανθοκεφαλές αποτελούν τη βάση για ένα υπέροχο φαγητό και “μπερδεύονται” μοναδικά με το μπέικον και τα τυριά σε έναν εξαιρετικό συνδυασμό γεύσεων. Αν λατρεύετε το “μπλε τυρί” όπως εγώ , προσθέστε το στα υλικά. Είναι μοναδικό…

mprokolo koynoypidi ogkratin1

Υλικά:

Άρωμα βασιλικού , άρωμα σκόρδου , λευκά τυριά και παρμεζάνα , λίγη φρέσκια ντομάτα κι ένα αφράτο ζυμάρι και το θαύμα έγινε! Απολαύσαμε μια πίτσα λιτή στα υλικά , απέριττη στην παρασκευή της  , όμορφη στην εμφάνιση και κυρίως συναρπαστική στη γεύση που δεν την αναζητά κανείς για να χορτάσει αλλά για να απολαύσει τη αίσθηση που χαρίζει στον ουρανίσκο. Το φρεσκοτριμμένο πιπέρι επιβάλλεται , η χειροποίητη σάλτσα pesto με φρέσκο βασιλικό κάνει τη διαφορά ενώ το παγωμένο , λευκό κρασί απογειώνει τη “στιγμή”. Μέχρι τώρα γνώριζα το πάντρεμά της με τα ζυμαρικά ή με τα κρεατικά (κυρίως το φιλέτο χοιρινού ή κοτόπουλου) όμως αυτή η πίτσα με έκανε να αλλάξω γνώμη και να την τοποθετήσω στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεών μου.

pizza pesto 1

Υλικά (για δυο πίτσες)

Μιλάμε για ένα φαγητό τόσο παραδοσιακό , τόσο “μαμαδίστικο” , τόσο κυριακάτικο και τόσο γιορτινό που δε χωράει αμφισβητήσεις…Αν με ρωτήσετε θα σας αποκαλυψω ότι αποτελεί το φαγητό που για χρόνια υποστηρίζω πως είναι το κορυφαίο κι αγαπημένο μου…Κοινότυπη ερώτηση : "Ποιό είναι το αγαπημένο σου φαγητό;” Απόλυτη και σταθερή η απάντησή μου : “λαχανοντολμάδες αυγολέμονο” έτσι γλυκείς και υπέροχοι , αρωματικοί , με μπόλικο λεμονάκι , φρέσκο πιπέρι κι ένα λάχανο μαγειρεμένο να γεμίζει το στόμα γλύκα και νοστιμιά. Η μητέρα μου το έφτιαχνε και ακόμα το φτιάχνει με κάθε ευκαιρία. Δεν εννοείται γιορτινό τραπέζι που να μην περιλαμβάνει τους λαχανοντολμάδες. Εγώ με τη σειρά μου προσπαθώ να τη μιμηθώ...

laxanontolmades1
Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

You are here: Home με...αλατι! Κύρια Πιάτα