tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Ζυμαρικά με κιμά ογκρατέν

Τι θα φάμε σήμερα; ρώτησε ο σύζυγος λίγο πριν φύγει…Μακαρόνια με κιμά , του απάντησα κι ήξερα πως θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι μιας και δεν υποάρχει πιο κλασικό , πιο αγαπητό πιάτο από αυτό αφού δεν παίρνει χρόνο να ετοιμαστεί , δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στην παρασκευηή του ενώ το λατρεύουν μικρόι και μεγάλοι.

Δε θέλω απλά μακρόνια με κιμά , μου απάντησε (προς μεγάλη μου έκπληξη) , κάνε μια μικρή παράλλαγή , κάνε κάτι ώστε να διαφοροποιηθεί από το συνηθισμένο τόσο όσο να μην πάψει να είναι comford food…

Το ‘χω , του απάντησα και το αποτέλεσμα ήταν ένα καταπληκτικό ογκρατέν ζυμαρικών που έκλεψε την παράσταση…

 

zymarika kima ograten1

Υλικά:

Γιουβαρελάκια σούπα με λαχανικά

Τις προάλλες επισκέφτηκα το μανάβικο της γειτονιάς μου για τα καθιερωμένα ψώνια. “Ντομάτες Τριπόλεως να μου βάλεις και λίγα νεκταρίνια σε παρακαλώ” , είπα…Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή πέφτει το μάτι μου σε ένα τελάρο με μικρούτσικα , ολόδροσα , τρυφερά κολοκυθάκια , τόσο υπέροχα που δεν μπόρεσα να τα προσπεράσω! Αμέσως οραματίστηκα το φαγητό που θα ετοίμαζα. Ήταν τόσο εντονη η ιδέα , που σχεδόν τα ένιωσα στον ουρανίσκο μου: Γιουβαρελάκια αυγολέμονο θα κάνω και θα τα προσθέσω ολόκληρα μέσα στη σούπα μαζί με λίγα καροτάκια. Παραλλαγή του πιάτου γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο θα έλεγα , μα η ευκολία σαφώς μεγαλύτερη ενώ η γεύση εφάμιλλη αφού τα υλικά που χρησιμοποιούμε ειναι ακριβώς τα ίδια. Πόσο το απολαύσαμε δεν περιγράφεται...

gioyvarelakiα laxanika1

Υλικά:

Τα γεμιστά τα λατρεμένα , τα υπέροχα…Το απόλυτο , παραδοσιακό , καλοκαιρινό comford food το οποίο δε χορταίνεται και δε συνηθίζεται ποτέ…Αυτή η μαγική στιγμή όπου η πόρτα του φούρνου ανοίγει και ξεχύνονται από μέσα όλα τα αρώματα του καλοκαιριού και όλες οι μυρωδιές της ελληνικής γης με τρελαίνει και θα με  τρελαίνει όσες  φορές κι αν επαναληφθεί…Σήμερα θα τα πειράξουμε ελαφρώς , θα ξεφύγουμε από το συνηθισμένο τρόπο παρασκευής και θα προσθέσουμε στη γέμιση μπόλικα επιπλέον λαχανικά , θα τα “περάσουμε” μαζί με το ρύζι από το τηγάνι και μετά θα γεμίσουμε και θα ψήσουμε τα γεμιστά μας. Με λίγα λόγια η γέμιση θα θυμίζει ένα ριζότο λαχανικών που θα κάνει τη γεύση ακόμα πιο γεμάτη και πιο πλούσια και τη διαδικασία παρασκευής  ακόμα πιο απολαυστική…

gemista me laxanika k ryzi1

Υλικά:

H υψηλή γαλλική αισθητική και η υψηλή διατροφική αξία συναντιούνται εδώ , σε ένα πολύ αγαπημένο πιάτο! Η εύκολη εκτέλεση χρειάζεται λίγη προσοχή “στα σημεία” και το θαύμα συντελείται σε λόγα μόλις λεπτά. Το φιλέτο πρέπει να είναι κομμένο σχετικά παχύ , πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου για να ψηθεί σωστά , δεν πρέπει να τρυπιέται ή να πιέζεται κατά το ψήσιμο γιατί θα χάσει τα υγρά του  και θα στεγνώσει  και βέβαια πρέπει να μαγειρευτεί με τη βελούδινη και μεστή συνδρομή του βούτυρου αλλά και με τα μοναδικά αρώματα του σκόρδου και του δεντρολίβανου. Συνοδεύται με λίγα ψητά λαχανικά…και το θαύμα εγένετο!

bon filet1

Υλικά:

Το πιο απλό και συγχρόνως το πιο ευφάνταστο πιάτο που περιέχει δυο αγαπημένα υλικά θα φτιάξουμε σήμερα! Θα αρωματίσουμε , θα ψήσουμε τον αγαπημένο σολομό και θα τον συνοδεύσουμε με το απόλυτο , μαγικό ανοιξιάτικο λαχανικό , τα σπαράγγια. Δεν  έχω λόγια για να περιγράψω τη φίνα γεύση που προκύπτει από το αρμονικό "πάντρεμα"  των δύο αυτών ιδιαίτερων και εξαιρετικών υλικών. Το άρωμα του εστραγκόν στο σολομό επιβάλλεται ενώ το ξύσμα λεμονιού , το τζίντζερ και το σκόρδο συμπληρώνουν την απόλαυση. Το λίγο βούτυρο θεωρείται απαραίτητο συστατικό στο σωτάρισμα των σπαραγγιών…Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα λίγων λεπτών και η απόλαυση είναι κυριολεκτικά …στο πιάτο μας.

solomos sparaggia1

Υλικά για κάθε μία μερίδα:

Κάθε τέτοια εποχή , καθώς λουλουδιάζει ο τόπος και τα βλαστάρια ανθίζουν , ένα εξαιρετικό , μοναδικό και ανεπανάληπτο άνθος , κάνει την εμφάνισή του. Αξίζει τον κόπο να το κρατήσει κανείς στη χούφτα του απαλά αποφεύγοντας το τρύπημα από τ’ αγκάθια και να το παρατηρήσει προσεκτικά. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα πραγματικό θαύμα της φύσης . Μια μπάλα αποτελούμενη από δεκάδες φύλλα , αλλού μωβ κι αλλού πράσινα που  το καθένα από αυτά καταλήγει σε ένα αγκάθι κι όλα μαζί αγκαλιασμένα κλείνουν καλά στο εσωτερικό τους , προφυλαγμένη μέσα σε απαλό χνούδι την περίφημη , τρυφερή καρδούλα της αγκινάρας. Τώρα αν περάσουμε στο γαστρονομικό κομμάτι της υπόθεσης , έχουμε να κάνουμε με ένα συγκλονιστικό  υλικό που εμπλουτίζει με την μοναδική του γλύκα τα πιο υπέροχα πιάτα…Σήμερα θα φτιάξουμε αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες , ένα φαγητό που το αγαπώ από παιδί καθώς το συνηθίζουν πολύ στην πατρίδα της μητέρας μου , τη Λακωνία κι αποτελεί παραδοσιακό , ανοιξιάτικο (και Πασχαλινό) φαγητό.

arnaki agkinares1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

You are here: Home με...αλατι! Κύρια Πιάτα