tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Το χαρακτηρισμό “μακαρονάς” όλοι τον ξέρουμε και νομίζω ότι χαρακτηρίζει τους περισσότερους από εμάς…Πολλοί άνθρωποι λατρεύουν τα ζυμαρικά και όχι άδικα γιατί αυτό το είδος προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες παρασκευής και συνδυασμούς υλικών και γεύσεων απίστευτους! Είναι ιδανικό γεύμα για μικρούς και μεγάλους… Μια μακαρονάδα μπορεί να αποτελεί το φαγητό ενός μικρού παιδιού , ενός αθλητή ή κάποιου που κάνει ειδική διατροφή και δίαιτα αλλά μπορεί να αποτελέσει και αφορμή για “λουκούλεια” γεύματα με βαριές , απολαυστικές  , αρωματικές σάλτσες , κρέας ή συνδυασμό πολλών υλικών (αλλαντικά , λαχανικά , τυριά)…και θαλασσινά…Θα κλείσω με αυτό , θα χαρακτηρίσω τον εαυτό που “γαριδομακαρονά” και θα προχωρήσω στην κατασκευή αυτού του λατρεμένου πιάτου!...

garidomakaronada1

Υλικά :

Αυτό το κομμάτι ψαριού με τη χαρακτηριστική γεύση και το ακόμα πιο χαρακτηριστικό χρώμα έχει πολλούς λόγους να είναι αγαπημένο: Πρώτα-πρώτα είναι πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά και συνεπώς ωφέλιμο για τον οργανισμό. Επιπλέον  είναι πεντανόστιμο και μπορεί να το απολαύσει κανείς με πολλούς τρόπους και πολλές μεθόδους μαγειρέματος , συνοδευμένο με ένα σωρό υλικά ενώ τέλος είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη δεξιοτεχνία μα απλές , προσεκτικές κινήσεις. Σήμερα θα το ψήσουμε , θα το περιλούσουμε με ένα αρωματικό λαδολέμονο και θα το απολαύσουμε με τον καλύτερο τρόπο…

solomos aromatiko ladolemono1

Υλικά:

Είναι από αυτά τα φαγητά με την τεράστια , την πληθωρική , την αξιαγάπητη  γεύση που δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια , ούτε χρόνο , ούτε κόπο για να την πετύχει κανείς. Ειναι από αυτά τα πιάτα ζυμαρικών με τα απλά , καθημερινά υλικά , τις  πρώτες ύλες που απογειώνουν τον ουρανίσκο και τη διάθεσή μας και τα απολαμβάνουμε από την πρώτη μπουκιά ως την τελευταία. Το καπνιστό μπέικον , το σκορδάκι και οι πιπεριά είναι οι πρωταγωνιστές αλλά και το σπανάκι και το άρωμα του φρεσκοκομμένου βασιλικού μαζί με την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι κάνουν το θαύμα. Δε μένει παρά να μπούμε στην κουζίνα για λίγη ώρα αλλά να παρμείνουμε εκεί μέχρι να εξαφανιστεί και η τελευταία πιρουνιά από το φαγάκι που ετοιμάσαμε.

spaggeti mpeikon spanaki1

Υλικά:

Είναι αλήθεια πως τη γαριδομακαρονάδα την έχουμε συνδυάσει με το καλοκαιρινό αεράκι , με την αύρα της θάλασσας και με το ουζάκι…Όμως η σημερινή μου πρόταση καταρρίπτει αυτό το μύθο και επιβάλλει την απόλαυση της λατρεμένης αυτής γεύσης χειμώνα-καλοκαίρι….Με δυο-τρεις  παρεμβάσεις και με την προσθήκη απλών , αγαπημένων υλικών το πιάτο αυτό μετατρέπεται σε μια πικάντικη , χειμωνιάτικη πανδαισία. Θα χρησιμοποιήσουμε μπούκοβο , πιπεριά Φλωρίνης , πράσα και λιαστές ντομάτες…Ακόμα θα σβήσουμε τα σωταρισμένα λαχανικά με τσίπουρο κι αν το θελήσουμε , προσθέτουμε και λίγες σταγόνες ταμπάσκο κι έχουμε την πιο τέλεια παραλλαγή του απόλυτου πιάτου θαλασσινών…

garidomakaronada xeimoniatikh1

Υλικά:

Όταν ήρθα σε επαφή για πρώτη φορά μ’ αυτό το μαγικό φαγητό κάποια χρόνια πριν , αναφώνησα όλο απορία: “Μα καλά , ο παστός βακαλάος δεν προορίζεται για να συνοδεύει τη σκορδαλιά;” Νόμιζα η φτωχή πως μόνο τηγανιτός υφίσταται ο παστός (υγράλατος) βακαλάος….Ήμουν πραγματικά φτωχή αφού αγνοούσα αυτό το πιάτο. Όταν το δοκίμασα , οι μυρωδιές των χορταρικών σε συνδυασμό με τη γλύκα του βακαλάου , το μπόλικο ελαιόλαδο και το πιπεράκι  κατέκλυσαν τον ουρανίσκο μου και με τρέλαναν…Αυτό ήταν!…Το πιάτο αυτό το αγάπησα και το αγαπώ και δε χάνω ευκαιρία να το μαγειρεύω πολύ , πολύ συχνά όλο το χρόνο παρόλο που θεωρείται ένα κατεξοχήν ανοιξιάτικο πιάτο , αφού μπορούμε να έχουμε τα υλικά (κυρίως τις μυρωδιές)  φυλαγμένα στην κατάψυξη.

vakalaos spanaki1

Υλικά:

Το γκαράμ μασάλα δεν είναι μπαχαρικό , είναι ένα μίγμα πολλών , αγαπημένων μπαχαρικών που παραπέμπει στην ινδική κουζίνα με την πικάντικη , δυνατή γεύση και τα αρώματα να ξεχειλίζουν και να μεθούν όποιον τα δοκιμάσει. Αποτελείται κυρίως από δάφνη , κύμινο , μπαχάρι , μοσχοκάρυδο , κανέλα , γαρύφαλλο και μπόλικο πιπέρι. Μεταμορφώνει το υλικό που συνοδεύει και απογειώνει το πιάτο. Το αδιάφορο και άνοστο κομμάτι από φιλέτο κοτόπουλου που φτιάχνουμε σήμερα θα μετατραπεί σε ένα υπέροχο πιάτο με μεθυστική γεύση και μια μελωμένη σαλτσα που θα το κάνει ανεπανάληπτο.

kotopoylo garam masala1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

You are here: Home με...αλατι! Κύρια Πιάτα