tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κολοκυθόσουπα βελουτέ (της Αννίτας)

Η κολοκύθα , αναμφισβήτητα είναι ένα υπέροχο προϊόν της γης , λατρεμένο και αγαπημένο στην κουζίνα…Θεωρώ πως είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή υλικά στην κουζίνα και στον ερύτερο χώρο της μαγειρικής τέχνης...Το χρησιμοποιούν οι γιαγιάδες , οι μαμάδες , οι απλές νοικοκυρές στην κουζίνα τους αλλά και οι καλύτεροι γαστρονόμοι , μεγάλοι (ή μικροί)  σεφ αφού πρόκειται για ένα υλικό με απίστευτες δυνατότητες και απίστευτη υφή , γεύση αλλά και χρώμα…Η φίλη Αννίτα Ριγανά μοιράστηκε μαζί μας τις προάλλες μια εξαιρετική φωτογραφία με κολοκυθόσουπα βελουτέ η οποία δε με άφησε ασυγκίνητη…Το αποτέλεσμα; Με δυο λόγια η συνταγή στα σχόλια που ακολουθούν τη φωτογραφία και η βελούδινη απόλαυση στο πιάτο , λίγες μέρες μετά…

kolokyuosoypa1


Υλικά :


900 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα
3 καρότα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 πατάτα
1 κλωνάρι σέλερυ (βλαστό και φύλλα)
4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβο φρέσκο τζίντζερ (περίπου 25-30 γρ.)
500 ml. ζωμό λαχανικών
Αλάτι , πιπέρι και μπόλικο μοσχοκάρυδο

kolokyuosoypa2kolokyuosoypa3kolokyuosoypa4kolokyuosoypa5kolokyuosoypa6kolokyuosoypa7kolokyuosoypa8kolokyuosoypa9kolokyuosoypa10kolokyuosoypa11

Εκτέλεση:

Πλένουμε , καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλους κύβους . Ετοιμάζουμε και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα χοντροκόβουμε κι αυτά . Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι , την πατάτα και  τα καρότα . Τα ανακατέυουμε στην κατσαρόλα μέχρι να μαραθούν και να μοσχομυρίσουν , προσθέτουμε την κολοκύθα , το σέλερυ και το τζίντζερ και τα ανακατεύουμε κι αυτά για λίγο . Προσθέτουμε τότε το ζωμό λαχανικών , το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο , σκεπάζουμε και βράζουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά μέχρι να σιγουρευτούμε ότι έχουν μαλακώσει εντελώς . Τότε πολτοποιούμε τα υλικά με το ραβδομπλέντερ επί τόπου μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη βελούδινη κρέμα. Αφήνουμε τη σούπα-κρέμα να πάρει λίγες βράσεις ακόμα μέχρι να “δέσει” ακόμα περισσότερο και να απορροφηθούν περιττά υγρά. 

Σερβίρουμε αμέσως με λίγα κρουτόνς στο πιάτο.
Σημ. : - Μαζί με τα κρουτόνς μπορούμε να προσθέσουμε στο πιάτο , αν θέλουμε , κυβάκια φέτας ή παρμεζάνας.
-Το τζίντερ και το μοσχοκάρυδο , κατά τη γνώμη μου κάνουν τη διαφορά , μην τα φοβηθείτε δίνουν υπέροχο άρωμα και εξαιρετική γεύση.
-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο αντί για λάδι και επίσης λίγη κρέμα γάλακτος ή γάλα (1 φλ. τσ. ) στην τελευταία βράση.
-Αν δεν έχουμε έτοιμο ζωμό λαχανικών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντίστοιχη ποσότητα νερού και δύο κύβους λαχανκών.
-Ευχαριστώ  για τη συνταγή την Κερκυραία φίλη , Αννίτα Ριγανά που το κάρμα της την οδήγησε στα μέρη μας ….
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...