tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αλμυρές συνταγές

Κοτόπουλο λεμονάτο (με το θερμομίξ)

Το καθημερινό αυτό φαγητό γίνεται παιχνιδάκι με το θερμομίξ κι η νοστιμιά του ξεπερνάει το συνηθισμένο γιατί σωτάρεται στη σωστή θερμοκρασία, αναδεύεται όση ώρα μαγειρεύεται και αναδεικνύονται όλα τα αρώματα ενώ παράλληλα έχουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευόμαστε την ενέργεια που παράγεται και να μαγειρεύουμε παράλληλα  στον ατμό τα λαχανικά ή τις πατάτες μας. Εγώ αυτή τη φορά μαγείρεψα μπρόκολο, το περιέλουσα κι αυτό με τη λεμονάτη σάλτσα  κι ετοίμασα ένα υπέροχο πιάτο.

kotopoylo moystardolemonato thermomix1

Υλικά:

65 γρ. Λάδι

1-2 σκελίδες σκόρδο

750 γρ. Κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κομμάτια

100 γρ. Χυμό λεμονιού

130 γρ. Νερό

2 κ.σ. μουστάρδα

Θυμάρι και ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα ή μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

kotopoylo moystardolemonato thermomix2kotopoylo moystardolemonato thermomix3kotopoylo moystardolemonato thermomix4kotopoylo moystardolemonato thermomix5kotopoylo moystardolemonato thermomix6kotopoylo moystardolemonato thermomix8kotopoylo moystardolemonato thermomix7kotopoylo moystardolemonato thermomix9kotopoylo moystardolemonato thermomix10kotopoylo moystardolemonato thermomix11

Εκτέλεση:

Αλατίζουμε  τα κομμάτια κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας. Ρίχνουμε στον κάδο το λάδι και το σκόρδο σε κομματάκια και ρυθμίζουμε για 1 λεπτό/ 120ο θερμοκρασία/ταχ. 2 ώστε να δώσει το σκόρδο τα αρώματά του.

Ρυθμίζουμε για άλλα 3 λεπτά /120ο θερμοκρασία/ αντίστροφη κίνηση / ταχ. “κουτάλι”  και από το άνοιγμα του καπακιού, ενώ το θερμομίξ δουλεύει προσθέτουμε ένα ένα τα κομμάτια κοτόπουλου ώστε να σωταριστούν κι αυτά.

Προσθέτουμε στη συνέχεια στον κάδο το νερό, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το θυμάρι-ρίγανη . Στο βαθύ δίσκο του varoma τοποθετούμε τα λαχανικά , αλατίζουμε και βάζουμε το δίσκο στη θέση του.  Ρυθμίζουμε και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά/ 120ο θερμοκρασία/ αντίστροφη κίνηση/ ταχ. “κουτάλι” .

Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως περιλούζοντας το κρέας και τα λαχανικά με τη σάλτσα του κάδου.

Εναλλακτικά σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.

Καλή όρεξη!