tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Νηστίσιμο μπράουνι με κολοκύθα, κακάο και ελαιόλαδο

Στην περιήγησή μου στο ίνσταγκραμ , πριν πολύ καιρό εντόπισα ένα λογαριασμό με ιδιαίτερη προσωπικότητα, αυθεντικότητα και ξεχωριστή αισθητική. Όλες οι προτάσεις κι οι συνταγές, διαλεχτές και μοναδικές,  η λατρεία για τη φύση  έκδηλη και η γενικότερη στάση ζωής ήταν μια ωδή στην ελληνική επαρχία. Δειλά-δειλά έστειλα ένα μήνυμα που έγραφε το εξής: “Είσαι φοβερή, οι συνταγές σου υπέροχες” κι η απάντηση “Άντρας είμαι και με λένε Ζαχαρία” Αυτό ήταν το πρώτο στάδιο γνωριμίας μας ενώ σε δεύτερη φάση, σε μια κοινοποίηση παρουσίας του ανακάλυψα πως είμαστε “γείτονες-κοντοχωριανοί” . Αυτό ήταν το δεύτερο στάδιο γνωριμίας μας, ενώ πριν λίγο καιρό, σε γνωστό εμπορικό της πόλης μου άκουσα κάποιον άγνωστο να με προσφωνεί με το όνομά μου. Ήταν ο Ζαχαρίας, με τον οποίο γνωριστήκαμε προσωπικά και πολύ χάρηκα γι’ αυτό. Το συγκεκριμένο μπράουνι είναι μία από τις πολλές εξαιρετικές προτάσεις που υπάρχουν στο λογαριασμό του ενώ κάπως έτσι χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που χειρίζονται με τόσο σωστό τρόπο και με τόση “αλήθεια” τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

mpraoyni kolokythas1

Υλικά:

400 γρ. τριμμένη κολοκύθα με τον χονδρό τρίφτη

100 γρ. αλεύρι

100 γρ. καστανή ζάχαρη

50 γρ. κακάο

50 γρ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα

100 γρ. ελαιόλαδο

2 κ.γλ. μπέικιν

1 βανίλια

1 πρέζα αλάτι

100 γρ. Χυμό πορτοκάλι, αν χρειαστεί (δες τις σημειώσεις στο τέλος)

mpraoyni kolokythas2mpraoyni kolokythas3mpraoyni kolokythas4mpraoyni kolokythas5mpraoyni kolokythas6mpraoyni kolokythas7mpraoyni kolokythas8mpraoyni kolokythas9mpraoyni kolokythas10mpraoyni kolokythas11

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο, υδαρές μίγμα.

Αδειάζουμε το μίγμα σε αντικολλητικό σκεύος ή σε ταψί με λαδόκολλα (28 εκ.) και ψήνουμε στους 180ο,  για  15 λεπτά περίπου μέχρι να στεγνώσει η επιφάνεια και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Προσοχή!!! Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Σημ. :- Ο Ζαχαρίας προτείνει ελαιόλαδο κι εγώ έτσι το έφτιαξα, μιας και στην περιοχή μας το λάδι είναι στην πρώτη γραμμή παραγωγής και αποτελεί τη σχεδόν αποκλειστική επιλογή μας στην κουζίνα. Αν κάποιος θεωρεί τη γεύση του βαριά, μπορεί να αντικαταστήσει τη μισή ποσότητα με κάποιο ελαφρύ έλαιο.

-Ο Ζαχαρίας στα υλικά του δεν έχει συμπεριλάβει καθόλου χυμό πορτοκάλι, γιατί προφανώς η κολοκύθα που χρησιμοποίησε ήταν πολύ ζουμερή.  Η δική μου ήταν απόλυτα στεγνή, πράγμα που έκανε το μίγμα πολύ σφιχτό, οπότε πρόσθεσα 100 γρ, χυμό πορτοκάλι για να γίνει το μίγμα υδαρές , όπως αναφέρει η συνταγή. Οπότε ρίχνουμε τα υλικά μας στον κάδο (εκτός από το χυμό πορτοκαλιού) και το προσθέτουμε μόνο σε περίπτωση που κρίνουμε ότι χρειάζεται.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...