tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Αμυγδαλωτό κέικ με μήλο και σως καραμέλας-βουτύρου

Μερικές φορές θέλουμε αυτό το κάτι για να μετατρέψουμε μια απλή , καθημερινή στιγμή σε ιδιαίτερη διαδικασία που θα δώσει μια πινελιά ομορφιάς στις οικογενειακές στιγμές ή σε ένα απογευματινό καφεδάκι ή τσάι ρουτίνας . Το συγκεκριμένο κέικ κάνει ακριβώς αυτό : Ομορφαίνει ένα οικογενειακό γεύμα ή μια απλή συνάντηση με δυο φίλους και το μετατρέπει σε γευστική και αισθητική πανδαισία . Το κέικ το φτιάχνουμε με μπόλικο τριμμένο αμύγδαλο ώστε να είναι πιο σπυρωτό , του προσθέτουμε τριμμένο μήλο για να του χαρίσει την απαραίτητη γεύση αλλά και  υγρασία και βέβαια το αποθεώνουμε περιλούζοντάς το με  μια υπέροχη , παχύρευστη σως καραμελένια και βουτυρένια…Είναι μάλιστα πολύ απλό στην κατασκευή του…Ελπίζω να ήμουν αρκετά πειστική ώστε να ετοιμάσουμε τα υλικά και να μπούμε στην κουζίνα αμέσως!

amygdaloto sws1
Υλικά :


1 δόση σως καραμέλας-βουτύρου
Για το κέικ :
250 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
200 γρ. τριμμένα , ασπρισμένα αμύγδαλα
80 γρ. κοκ. φαρίνα
2 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. κανέλα (κοφτό)
1 βανίλια
1 μήλο καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
(όλα τα υλικά τα θέλουμε σε θερμοκρασία δωματίου)

{webgallery}

amygdaloto sws2amygdaloto sws3amygdaloto sws4amygdaloto sws5amygdaloto sws6amygdaloto sws7amygdaloto sws8amygdaloto sws9amygdaloto sws10amygdaloto sws11amygdaloto sws12amygdaloto sws13

{/webgallery}
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι , το μπέικιν , τη βανίλια και την κανέλα (καλό είναι να τα κοσκινίσουμε) . Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα λείο μίγμα . Προσθέτουμε τότε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα . Όταν ενσωματωθούν κι αυτά προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού και χτυπάμε στη χαμηλή σκάλα για πολύ λίγο μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά . Κατά τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και το τρίμμα αμυγδάλου . Τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάτο μια φόρμας διαμέτρου 24-26 εκ. και λαδώνουμε τα πλαϊνά της . Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και απλώνουμε στην επιφάνεια ομοιόμορφα το τριμμένο μήλο . Ψήνουμε σε προθερμάσμένο φούρνο , στους 180ο , για μία ώρα περίπου ή  λίγο λιγότερο . (Κάνουμε το τέστ με τη λάμα του μαχαιριού στα 50 λεπτά). Όταν είναι έτοιμο , περιμένουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει ελαφρά για να στέκεται και το ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα . Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει αρκετά . Το τοποθετούμε στην πιατέλα μας , έτοιμο για σερβίρισμα . Αν θέλουμε να το σερβίρουμε σε μεγάλη παρέα μπορούμε να το περιλούσουμε ολόκληρο με τη σως καραμέλας-βουτύρου εκείνη τη στιγμή . Αν δεν καταναλωθεί άμεσα , καλό είναι να κόβουμε το κάθε κομμάτι και να το περιλούζουμε με μια κουταλιά σως τη στιγμή που θέλουμε να το σερβίρουμε..

Τη συνταγή για τη σως καραμέλας-βουτύρου θα τη βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ και στην αρχή του άρθρου στα υλικά.

Καλή επιτυχία!

Πηγή : www.argiro.gr

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...