tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ με αλεύρι βρώμης (χωρίς γλουτένη)

Θέλεις να το πεις “κέικ χωρίς γλουτένη” ; πες το κι έτσι…Είναι ωστόσο ένα κέικ απίθανο , λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα μιας και δεν έχει την αέρινη υφή που έχουν τα άλλα κέικς που περιέχουν αλεύρι αλλά είναι τόσο μοναδικό , πιο σπυρωτό , με υπέροχη γεύση όπου η βρώμη υπερέχει ξεκάθαρα…Δεν διαθέτει  ,όπως είπαμε, αέρινη υφή αφού δεν περιέχει γλουτένη αλλά αυτό το εξασφαλίζουμε  χτυπώντας τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα. Μιλάμε για ένα κέικ αφράτο και σπογγώδες , ξεχωριστό και ιδιαίτερο  που δεν πρέπει να χάσεις…θα σε κερδίσει , στο εγγυώμαι…

keik bromhs1

Υλικά:

4 αυγά (χωρισμένα)

150 γρ. αλεύρι βρώμης

1 κ.σ. μπέικιν

4 κ.σ. ηλιέλαιο

100 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

1 κ.γλ. κανέλα

Λίγο ξύσμα λεμονιού

Νιφάδες βρώμης για την επιφάνεια

keik bromhs2keik bromhs3keik bromhs5keik bromhs6keik bromhs8keik bromhs9keik bromhs10keik bromhs11keik bromhs12keik bromhs13keik bromhs14keik bromhs15keik bromhs16keik bromhs17keik bromhs18keik bromhs19keik bromhs20keik bromhs22

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης με το μπέικιν και την κανέλα.

Σε ένα δεύτερο μπωλ ρίχνουμε τα ασπράδια με δύο κουταλιές από τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. Την αφήνουμε στην άκρη για λίγο.

Σε ένα τρίτο μπωλ ρίχνουμε τους κρόκους με τη βανίλια και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε στη συνέχεια το ηλιέλαιο και το ξύσμα και συνεχίζουμε προσθέτοντας  το μίγμα αλευριού σε δυο δόσεις. Θα σφίξει πολύ και θα γίνει κολλώδες το μίγμα. Δε μας ανησυχεί. 

Προσθέτουμε τότε τη μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με προσοχή , λίγο λίγο , χτυπώντας απαλά στην πιο χαμηλή σκάλα του μίξερ. Θα πετύχουμε ένα αέρινο και βελούδινο μίγμα.

Το αδειάζουμε σε ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια λίγες νιφάδες βρώμης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , για μισή ώρα. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει , και το ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα για 10 λεπτά. Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...