tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ανάποδο κέικ με ανανά και καρύδα

Λοιπόν όχι , δεν έχει μόνο η μηλόπιτα το δικαίωμα να σερβίρεται ανάποδα και να θεωρείται μάλιστα ένα δημοφιλές και αγαπητό , παραδοσιακό γλύκισμα αλλά το έχει κι ο ανανάς. Νόστιμος , ζουμερός και πανέμορφος χαρίζει γενναιόδωρα τα αρώματά του και τους χυμούς του σ’ αυτό το κέικ και το κάνει ιδιαίτερο και εντυπωσιακό. Το κυκλικό , ακτινωτό σχήμα του φρούτου στολίζει την επιφάνειά του κέικ ενώ τα κενά του γεμίζουν με τα κερασάκια μαρασκίνο. Όμως δε σταματάμε εδώ…Θα προσθέσουμε και λίγες νιφάδες αποξηραμένης καρύδας και θα του χαρίσουμε ακόμα πιο εξωτική γεύση. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο γευστικό και η γεύση του πιο ώριμη ενώ συνοδεύει άψογα το τσάι.

anapodo keik anana1

Υλικά:

120 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. μπέικιν

80 γρ. νιφάδες καρύδας

120 ml ηλιέλαιο

100 ml σιρόπι από την κονσέρβα του ανανά

Επιπλέον για τη φόρμα:

8 ροδέλες ανανά σε κονσέρβα

15-18 κερασάκια μαρασκίνο

Λίγο βούτυρο (περίπου 40 γρ.)

Λίγη καστανή ζάχαρη (περίπου 60 γρ.)

anapodo keik anana2anapodo keik anana3anapodo keik anana4anapodo keik anana5anapodo keik anana6anapodo keik anana7anapodo keik anana8anapodo keik anana9anapodo keik anana10anapodo keik anana11anapodo keik anana12anapodo keik anana13anapodo keik anana14anapodo keik anana15anapodo keik anana16anapodo keik anana17

Εκτέλεση:

Στρώνουμε την επιφάνεια μιας στρογγυλής φόρμας 24 εκ. με λαδόκολλα. Βουτυρώνουμε καλά με μπόλικο βούτυρο όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με μπόλικη καστανή ζάχαρη. Αραδιάζουμε από πάνω τις ροδέλες του ανανά ώστε να σχηματιστεί ένα συμμετρικό σχέδιο και στα κενά τοποθετούμε τα κερασάκια. Αφήνουμε τη φόρμα στην άκρη και ετοιμάζουμε το μίγμα του κέικ. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι , το μπείκιν και την καρύδα και ανακατεύουμε καλά. Στο μπωλ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά , τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να σχηματίσουμε ένα κρεμώδες , αφράτο μίγμα. Τότε προσθέτουμε το μίγμα αλευριού-καρύδας και χτυπάμε για πολύ λίγο , ίσα που να ενωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε το ηλιέλαιο και αμέσως μετά το σιρόπι και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Αδειάζουμε τότε το μίγμα πάνω από τον ανανά και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 40 λεπτά περίπου. Όταν ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Ξεφορμάρουμε με προσοχή αναποδογυρίζοντάς το πάνω σε σχάρα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Όταν κρυώσει το μεταφέρουμε με προσοχή σε πιατέλα , πασπαλίζουμε με νιφάδες καρύδας , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...