tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ (γλυκό) με πράσινο κολοκύθι

Δεν κατάλαβα δηλαδή , γιατί όχι κέικ με κολοκύθι; Με καρότο δεν φτιάχνουμε το υπέροχο κέικ και το απολαμβάνουμε μέχρι το τελευταίο ψίχουλο; Με κίτρινη κολοκύθα δε φτιάχνουμε κέικ κι ένα σωρό άλλα γλυκίσματα;  Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει κι εδώ , με αυτή τη μοναδική , σούπερ ζουμερή πρόταση. Κέικ με πράσινο κολοκύθι , που γίνεται τόσο ζουμερό , με τόσο ντελικάτη και διακριτική γεύση όπως ακριβώς είναι το ταπεινό και “αθόρυβο” κολοκύθι. Αυτή τη συνταγή  ομολογώ πως την έχω τσεκάρει εδώ και πάρα πολύ καιρό , χρόνια για την ακρίβεια μα δεν είχα προχωρήσει στη δοκιμή του ποτέ , μάλλον από αμέλεια…Να λοιπόν που το έφτιαξα και ξετρελάθηκα κι εγώ κι όλοι όσοι το δοκίαμσαν.

keik kolokythaki1

Υλικά:

2 κούπες τριμμένα φρέσκα κολοκυθάκια

1 1/2 κούπα ζάχαρη

3 αυγά

2 βανίλιες

1/4 κ.γλ. κανέλα

3/4 κούπας βούτυρο (λιωμένο , όχι καυτό)

3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. μπέικιν

Αχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

keik kolokythaki3keik kolokythaki4keik kolokythaki5keik kolokythaki6keik kolokythaki7keik kolokythaki8keik kolokythaki9keik kolokythaki10keik kolokythaki11keik kolokythaki12keik kolokythaki13keik kolokythaki14keik kolokythaki15keik kolokythaki2

Εκτέλεση:

Πλένουμε στεγνώνουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού. 

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά , τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας την κανέλα και σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο. Όταν ενσωματωθεί , παίρνουμε μια μαρίζ και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Ανακατεύουμε κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς όλο το αλεύρι. Το μίγμα θα είναι σχετικά σφιχτό αλλά δεν μας πειράζει (γιατί θα ρευστοποιηθεί όταν προσθέσουμε το κολοκύθι). Παίρνουμε λοιπόν με τη χούφτα μας μια ποσότητα από το τριμμένο κολοκύθι κάθε φορά , το στίβουμε ελαφρά ώστε να φύγουν τα πολλά πολλά υγρά και το προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε , ενσωματώνουμε και συνεχίζουμε μέχρι το τέλος. Αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 50-55 λεπτά κάνοντας το τεστ με τη λάμα του μαχαριού οπωσδήποτε . Όταν ψηθεί το αφηνουμε για 15 λεπτά μέσα στη φόρμα και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά. Τοποθετούμε σε πιατέλα , πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Καλή επιτυχία.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...