tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ με κάστανο

Όταν ήμουν μικρή και η δασκάλα μας έβαζε να ζωγραφίσουμε “το φθινόπωρο” ήμουν χαρούμενη γιατί έτσι κι αλλιώς πάντα λάτρευα το χρώμα του φθινοπώρου αλλά και το χρώμα της γης , της φύσης , των δέντρων που άρχίζουν να κιτρινίζουν και να μελαγχολούν , το χρώμα του ουρανού που αρχίζει να σκοτεινιάζει…Μα ποτέ , σε καμιά ζωγραφιά μου δεν παρέλειπα να φτιάχνω και μια χούφτα κάστανα κάπου σε μια γωνιά λες και θα έδιναν το μαγικό τους χρώμα , το μαγικό τους άρωμα κι εκείνη τη μυρωδιά τους όταν τα χαράζαμε και τα καψαλίζαμε πάνω στη μαντεμένια στόφα της γιαγιάς μου…
Ας φτιάξουμε το κέικ μας κι ας απολαύσουμε τη μοναδική αυτή γεύση:

keik kastano1


Υλικά :


4 αυγά
180 γρ. ζάχαρη
220 γρ. φαρίνα κοκ.
1 κ.γλ. μπέικιν
50 ml. κονιάκ
150 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
350 γρ. πουρέ (μαρμελάδα)  κάστανου

keik kastano2keik kastano3keik kastano4keik kastano5keik kastano6keik kastano7keik kastano8keik kastano9keik kastano10keik kastano11

Εκτέλεση :

Σε ένα μπωλ βάζουμε τον πουρέ κάστανου και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά . Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και στη συνέχεια το κονιάκ με το αλεύρι εναλλάξ (δηλαδή λίγο κονιάκ , λίγο αλεύρι , πάλι κονιάκ , άλλο λίγο αλεύρι κ.ο.κ..). Τέλος προσθέτουμε και το μίγμα κάστανου-γιαουρτιού και αναδεύουμε για πολύ λίγο , μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο μια μακρόστενης φόρμας για κέικ και αδειάζουμε το μίγμα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 45 λεπτά (κάνουμε το τεστ με τη λάμα του μαχαιριού). Όταν είναι έτοιμο , περιμένουμε για 10 λεπτά να σταθεί , το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα , αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει! Το τοποθετούμε στην πιατέλα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Είναι υπέροχο και στη γεύση και στην υφή! Καλή επιτυχία.
Σημ. : -Πουρέ-μαρμελάδα κάστανου βρίσκουμε σχεδόν σε όλα τα ράφια των σούπερ-μάρκετς στον τομέα με τις μαρμελάδες. Φυσικά στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές για σπιτικό πουρέ κάστανου κι απ’ ό,τι ξέρω από φίλες που έχουν δοκιμάσει , είναι πολύ καλές και επιτυχημένες.

-Την επόμενη μέρα (αν έχει μείνει) είναι ακόμα καλύτερο καθώς έχει ωριμάσει η γεύση του.

 

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...