tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κέικ μπανάνας με κρέμα φυστικοβούτυρου (banana bread with peanut butter frosting)

Είναι μερικά υλικά που το πάντρεμά τους αποτελεί απόλυτο “must” και το ένα προϋποθέτει το άλλο χωρίς δεύτερη σκέψη. Σα να λέμε κεφτεδάκια με πατάτες τηγανιτές , μακαρόνια με κιμά , βούτυρο με μαρμελάδα , κέικ καρότου με γλάσο τυριού. Αυτό το τελευταίο , το άφησα επίτηδες για το τέλος γιατί είναι η καλύτερη “πάσα” για το κέικ που προτείνω σήμερα μιας και τα θεωρώ παραπλήσια :  Πρόκειται για ένα κέικ που περιέχει ένα αχτύπητο δίδυμο : μπανάνα και φυστικοβούτυρο...Κέικ μπανάνας λοιπόν , πλαισιωμένο με μια πλούσια κρέμα φυστικοβούτυρου! Ούτως ή άλλως αυτά τα δύο υλικά (το φυστικοβούτυρο και η μπανάνα) είναι αδελφάκια και ταιριάζουν απόλυτα και ολοκληρωτικά. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι ένα χορταστικό γλύκισμα πλούσιο σε γεύση και πληθωρικό σε εμφάνιση.

keik mpanana fystikoboytyro1

Υλικά (για το κέικ):

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. μπέικιν

Μια τσιμπιά αλάτι και λίγη κανέλα ή μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. καστανη μαλακή ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά (ή 3 μέτρια)

1 βανίλια ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

3 μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες

1/4 κούπας γιαούρτι σραγγιστό

1/2 κούπα τριμμένο καρύδι

1 δόση επικάλυψη με φυστικοβούτυρο

keik mpanana fystikoboytyro2keik mpanana fystikoboytyro3keik mpanana fystikoboytyro4keik mpanana fystikoboytyro5keik mpanana fystikoboytyro6keik mpanana fystikoboytyro7keik mpanana fystikoboytyro8keik mpanana fystikoboytyro9keik mpanana fystikoboytyro10keik mpanana fystikoboytyro11keik mpanana fystikoboytyro13keik mpanana fystikoboytyro14keik mpanana fystikoboytyro15keik mpanana fystikoboytyro16keik mpanana fystikoboytyro17keik mpanana fystikoboytyro18

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σύμφωνα με τη βασική συνταγή που θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.

Ετοιμάζουμε το κέικ:

Καθαρίζουμε τις μπανάνες , τις κόβουμε και τις τοποθετούμε σε ένα βαθυ πιάτο . Τις πολτοποιούμε πολύ καλά με το πιρούνι και τις αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια , το αλάτι και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Τότε προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι , χτυπάμε και συνεχίζουμε με το γιαούρτι και το υπόλοιπο αλεύρι και το μπέικιν. Κατόπιν προσθέτουμε τον πολτό μπανάνας και όταν ενσωματωθεί προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι. Αναδεύουμε ελαφρά και το μίγμα είναι έτοιμο. Το αδειάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ την οποία έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 1 ώρα περίπου. Όταν το κέικ είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να σταθεί και να κρυώσει ελαφρά. Τότε το ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα , αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει εντελώς. Το τοποθετούμε τότε στην πιατέλα και το γαρνίρουμε με την επικάλυψη φυστικοβούτυρου.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αν δεν καταναλωθεί άμεσα το τοποθετούμε στο ψυγείο και το βγάζουμε 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Σημ. : Η δόση κρέμας φυστικοβούτυρου είναι αρκετά μεγάλη. Αν δε θέλουμε να το φορτώσουμε με πολλή κρέμα το κέικ φτιάχνουμε μισή δόση. Αν πάλι θέλουμε να  φτιάξουμε ολόκληρη δόση μπορούμε να φυλάξουμε την υπόλοιπη στο ψυγείο για μελλοντική χρήση αφού διατηρείται για αρκετό καιρό (15 ημέρες τουλάχιστον).

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...