tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Επικάλυψη με φυστικοβούτυρο ( peanut butter frosting)

 

Επικάλυψη  με φυστικοβούτυρο ( peanut butter frosting)

Εδώ θα φτιάξουμε μια πλούσια , βελούδινη , υπέροχη , πεντανόστιμη κρέμα με άψογη γεύση και τέλεια υφή. Μια κρέμα που περιέχει φυστικοβούτυρο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επικάλυψη σε κέικς ή σε ατομικά muffins αλλά και σαν γέμιση τούρτας ή άλλων γλυκών ψυγείου. Οι αναλογίες των υλικών εξασφαλίζουν την τέλεια ισορροπία τόσο στη γεύση όσο και στην υφή οπότε μπορούμε να τη “δουλέψουμε” ευχάριστα και να τη χρησιμοποιήσουμε πανεύκολα σε κάθε γλυκιά δημιουργία. Για να είμαι ειλκρινής μου αρέσει επίσης να τη χρησιμοποιώ στο πρωινό μου , σαν άλειμμα πάνω σε καψαλισμένο ψωμί γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένη μπανάνα.

Όπως και να έχει είναι εθιστικό και εκπληκτικό και αξίζει τη δοκιμή μας!

epikalypsh fystikoboytyro1

Υλικά:

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. φυστικοβούτυρο

3/4 κούπας άχνη ζάχαρη

80 ml κρέμα γάλακτος

epikalypsh fystikoboytyro2epikalypsh fystikoboytyro3epikalypsh fystikoboytyro4epikalypsh fystikoboytyro5epikalypsh fystikoboytyro6epikalypsh fystikoboytyro7

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο μόνο του για λίγα λεπτά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά. Τότε προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα δυο υλικά και να σχηματιστεί μαι ομοιόμορφη , απαλή κρέμα. Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη , χτυπάμε για λίγο ακόμα και τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά και η κρέμα φυστικοβούτυρου είναι έτοιμη για κάθε χρήση.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...