tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Bασικες συνταγες ... με ζαχαρη

Είναι κάποια πράγματα που το Χειμώνα έχουν την τιμητική τους. Στις πρώτες θέσεις βάζω τις γιορτές των Χριστουγέννων και αμέσως μετά τα αρώματα των μπαχαρικών, των εσπεριδοειδών και τους  χειμωνιάτικους καρπούς…Αποκλείεται μετά από αυτό να μην έφερες ήδη στο μυαλό σου τον καρπό του κάστανου και το άρωμα που σκορπίζει όταν ψήνεται πάνω στο μαντέμι και γεμίζει το σπίτι ευωδιά. Αποκλείεται να μην ένιωσες στο στόμα την ιδιαίτερη και μοναδική γλύκα που χαρίζει απλόχερα αυτό το μικρό θαύμα της φύσης…Η κρέμα αυτή είναι τόσο γοητευτική όσο και ο καρπός του κάστανου και αποτελεί τη βάση για ένα σωρό γλυκά. Φτιάξ’ την και γέμισε έναν γλυκό κορμό, βουτυρένια μπισκότα, κέικς , χρησιμοποίησε την σαν βάση για κρέμες ζαχαροπλαστικής και κάνε τούρτες, τσηζκεικ , φτιάξε φοντάν ή χρησιμοποίησε τη σαν άλειμμα!

Θα την ερωτευτείς…

krema kastano1

Υλικά:

Αυτό το γλάσο και μόνο που υπάρχει για να συνοδεύει το κέικ καρότου...είναι αρκετό...Βελούδινο , αέρινο και δροσιστικό , αναδεικνύει τα αρώματα του γλυκού που γαρνίρει και το κάνει ανάλαφρο και απολαυστικό . Κορυφαία πρόταση είναι το κέικ καρότου αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να γαρνίρουμε τούρτες , cupcakes  και άλλα γλυκά με παντεσπάνι ή για να στολίσουμε ένα κορμό ή ρολό ή τούρτα ή κάποιο γλυκό ψυγείου. Το γλάσο αυτό αγαπάει το άρωμα της βανίλας αλλά και  το άρωμα του λεμονιού...

Δείτε το:

keik kolokythas21

Υλικά :

Τις αυγοφέτες της μαμάς που αποτελούσαν για εμάς αγαπημένο γεύμα τις απολαμβάναμε συνήθως σε αλμυρή εκδοχή με τυράκι που τοποθετούσαμε στην επιφάνεια και που έλιωνε έτσι καυτές καθώς ήταν οι αυγοφέτες μόλις εβγαιναν από το τηγάνι ενώ τις συνόδευε και μία τραγανή φέτα μπέικον. Κάποια από αυτές την κρατούσαμε για το τέλος και την απολαμβάναμε με μέλι και κανέλα ή ζαχαρίτσα. Μετέπειτα μάθαμε για τα french toasts που σερβίρονται κυρίως με φρέσκα φρούτα , λιωμένο βουτράκι , μέλι , σιρόπι σφενδάμου , άχνη , κανέλα και ξηρούς καρπούς.

Το άρωμα τους , η διαδικασία παρασκευής τους και το τελικό αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητα και χαρίζουν γεύση στα πρωινά ενώ παράλληλα δίνουν την ευκαιρία για λίγη γιορτή , λίγο χρώμα και όμορφες στιγμές στo οικογενειακό τραπέζι.

aygofetes1

Υλικά:

Ο χειμώνας αρχίζει σιγά σιγά να μας κτυπάει την πόρτα και να αναζητάμε αυτές τις χουχουλιάρικες όμορφες βραδιές με τη ζεστή ατμόσφαιρα , τη ζεστή παρέα και το χειμωνιάτικο ποτό . Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό , για να είμαι ειλικρινής είναι το αγαπημένο μπράντυ μαζί με αποξηρμένα σύκα , αμύγδαλα και σοκολάτα bitter. To δεύτερο είναι το ζεστό , δυνατό κι αγαπημένο ρακόμελο. Χρειάζεται συστάσεις; δεν νομίζω καθώς τα λέει όλα με το όνομά του : ρακί + μέλι , ολόγλυκο , απολαυστικό και υπέροχο. Η σύνθεσή του είναι ευεργετική αφού περιέχει μέλι και αλκοόλη που σερβίρονται ζεστά και προστατεύουν από το κρυολόγημα ή ανακουφίζουν και καταπραύνουν φλεγμονές. Η μέθοδος της παρασκευής του απλή , ενώ οι δυνατότητες παραλλαγών ενδιαφέρουσες. Η ρακή μπορεί να αντικατασταθεί με τσίπουρο , ενώ το μέλι μπορεί να είναι διαφορετικών ποικιλιών ώστε να χαρίζει ιδιαίτερα αρώματα ή και να εμπλουτιστεί με μίγμα μπαχαρικών...

rakomelo1

Υλικά:

Καθώς έχω δηλώσει επανειλημμένα λατρεύω το περγαμόντο και το αξεπέραστο άρωμά του…Το ξύσμα του , όταν ετοιμάζουμε το γλυκό πλημμυρίζει το χώρο τόσο μεθυστικά που θά ‘θελα να μην υποχωρήσει για κανένα λόγο , θα ‘θελα να μεινει εκεί για να ξυπνάει τις αισθήσεις και για να φτιάχνει τη διάθεσή μου!.. Το κλείνω λοιπόν κι εγώ σε ένα μπουκάλι με βότκα και περιμένω για λίγες μέρες…Όταν έρθει η ώρα , ετοιμάζω ένα ποτό , τόσο δυνατό και ανεπανάληπτο όσο το άρωμά του…Είναι ιδανικό κέρασμα , είναι εξαιρετικό μετά από ένα τραπέζι , χωνευτικό και απολαυστικό , ό,τι πρέπει για να κλείσει μια βραδιά συνδαιτημόνων με τον καλύτερο τρόπο και να αφήσει την καλύτερη γεύση στο στόμα….

liker pergamonto1


Υλικά :

Αυτό το παντεσπάνι είναι το “σίγουρο χαρτί” της επιτυχίας σε ό,τι γλυκό κι αν αποφασίσουμε να φτιάξουμε. Είναι αφράτο και σπογγώδες , είναι νόστιμο και ελαφρύ , είναι πανεύκολο στην κατασκευή , πολύ οικονομικό και τόσο απλό που αποκλείεται να μην πετύχει. Αν το κόψουμε στα δύο και το σιροπιάσουμε , μπορούμε να σκαρώσουμε ένα σωρό τούρτες , αν πάλι το ψήσουμε σε μεγαλύτερο ταψί και το περιλούσουμε με ένα αρωματικό σιρόπι μπορεί να γίνει μια υπέροχη βάση για γλυκό με κρέμα. Κάποιες φορές , το ψήνω , φτιάχνω ένα αρωματικό σιρόπι (με άρωμα πορτοκάλι ή λεμόνι που είναι τα αγαημένα μου) και το σερβίρω έτσι απλό και υπέροχο με μια μπάλα παγωτό..αυτό το παντεσπάνι πρέπει να προστεθεί στα αγαπημένα μας!

pantespani vanilia1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...