tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Παντεσπάνι βανίλια

Αυτό το παντεσπάνι είναι το “σίγουρο χαρτί” της επιτυχίας σε ό,τι γλυκό κι αν αποφασίσουμε να φτιάξουμε. Είναι αφράτο και σπογγώδες , είναι νόστιμο και ελαφρύ , είναι πανεύκολο στην κατασκευή , πολύ οικονομικό και τόσο απλό που αποκλείεται να μην πετύχει. Αν το κόψουμε στα δύο και το σιροπιάσουμε , μπορούμε να σκαρώσουμε ένα σωρό τούρτες , αν πάλι το ψήσουμε σε μεγαλύτερο ταψί και το περιλούσουμε με ένα αρωματικό σιρόπι μπορεί να γίνει μια υπέροχη βάση για γλυκό με κρέμα. Κάποιες φορές , το ψήνω , φτιάχνω ένα αρωματικό σιρόπι (με άρωμα πορτοκάλι ή λεμόνι που είναι τα αγαημένα μου) και το σερβίρω έτσι απλό και υπέροχο με μια μπάλα παγωτό..αυτό το παντεσπάνι πρέπει να προστεθεί στα αγαπημένα μας!

pantespani vanilia1

Υλικά:


120 γρ. αλεύρι γοχ.
1 φακελάκι μπέικιν (20 γρ. ή 2 κ.σ.)
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
4 αυγά

pantespani vanilia2pantespani vanilia3pantespani vanilia4pantespani vanilia5pantespani vanilia6pantespani vanilia7pantespani vanilia8pantespani vanilia9

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε στην αρχή πιο αργά και στη συνέχεια σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πετύχουμε ένα πολύ αφράτο και βελούδινο , κρεμώδες μίγμα. Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα σιλικόνης ή σε ταψάκι 24εκ. στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην τελευταία σχάρα για 25 λεπτά. Όταν ψηθεί , το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά. Τότε ξεκολλάμε τα τοιχώματα με ένα μαχαίρι ή με σπατουλίτσα και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι πάνω σε σχάρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε εκεί το παντεσπάνι μέχρι να κρυώσει.
Από ‘κει και πέρα το χρησιμοποιούμε ανάλογα με τη συνταγή που θέλουμε να εκτελέσουμε…
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...