tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κουλούρια Λαμπρής

Αυτή τη συνταγή την έχω μάθει από την πεθερά μου και τη θεωρώ αξεπέραστη…Πολλές φορές έχω δοκιμάσει και κάποιες άλλες συνταγές , ομολογουμένως πολύ αξιόλογες αλλά όπως και να' χει... πάντα καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα : Καλά είναι κι αυτά τα κουλουράκια …για ενα τσάι , μια εκδρομή ή για το καθημερινό μας τσιμπολόγημα...αλλά ΠΑΣΧΑ χωρίς τα κουλούρια της Πεθεράς μου ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Είναι τα πιο τραγανά , τα πιο νόστιμα , τα πιο αυθεντικά γαλοκούλουρα και τα αγαπώ πολύ . Με πολύ χαρά λοιπόν τα μοιράζομαι μαζί σας!

Δείτε τα :

koyloyria4

Υλικά :


250 γρ βούτυρο
1/2κιλό ζάχαρη
8 αυγά
1250 γρ αλεύρι….περίπου
4 βανίλιες
1 φακελάκι αμμωνία
160 γρ γάλα
1 φακελάκι μπέικιν

{webgallery}

koyloyria1koyloyria2

koyloyria3{/webgallery}

Εκτέλεση :
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε τ'ασπράδια σε μαρέγκα και τη βάζουμε κι αυτή στο ψυγείο.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μετά προσθέτουμε το γάλα χλιαρό αναμιγνύοντας με την αμμωνία πάνω από τον κάδο του μίξερ,συνεχίζουμε προσθέτοντας τις βανίλιες και τη μαρέγκα…..Εδώ σταματάει το μίξερ…
Γυρίζουμε το μίγμα σε λεκάνη και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεϊκιν….αναδεύουμε…..
Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε καλά!
Βάζουμε για μισή ώρα τη ζύμη στο ψυγείο,πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα  και ψήνουμε στους 190ο μέχρι να ροδίσουν.

Λίγα Λόγια Ακόμα :Προσέχουμε λίγο το αλεύρι μας…μην πέσει πολύ και σφίξει η ζύμη. Από το 1.100 γρ και μετά…τα μάτια μας 400!!! Επιτυχημένα θεωρώ ότι είναι τα κουλούρια μας όταν την ώρα που τα πλάθουμε κολλάνε ελαφρώς στα χέρια. Γι αυτό έχω πάντα δίπλα μου ένα πιατάκι με λάδι και αλείφω τα χέρια μου πότε-πότε!!!
Όταν ψήνονται πρέπει να εμφανίζονται στην επιφάνεια πολύ απαλά ''τριχίδια''

Καλή επιτυχία …..και Καλό Πάσχα!!!

 

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

You are here: Home με...ζαχαρη! Μπισκοτα | Κουλουρια Κουλούρια Λαμπρής