tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σαλάτα με ρόκα και αβοκάντο

Σ’ αυτή τη σαλάτα το πρώτο που με τρελαίνει είναι οι χρωματικές εντάσεις και η ευχαρίστηση του ματιού! Μετά θα μιλήσω για τη γεύση και για τα συστατικά της…Θα μπορούσα βέβαια και να μην περιγράψω απολύτως τίποτα και να αφήσω την εικόνα να μιλήσει από μόνη της…Εντάξει λοιπόν, το βαθύ πράσινο της ρόκας και το δυνατό χρώμα που έχουν τα μικρά , πολύτιμα αυτά ζουμερά “κερασάκια” , το απαλό σα βελούδο αβοκάντο και τα παιχνιδιάρικα σποράκια από μαύρο σουσάμι πάνω του  , συνθέτουν μια σαλάτα που πριν ξεκινήσει κανείς την πρώτη μπουκιά , στέκεται λιγάκι να χαζέψει την ποικιλία και την ομορφιά που διαθέτει το “καλάθι” της φύσης. Και βέβαια , κλείνοντας να αναφέρω πως η πλούσια αυτή σαλάτα μαζί με ένα-δυο κριτσίνια είναι ένα γεύμα από μόνη της…

salataroka avokado
Υλικά :


100 γρ. ρόκα
6-8 ντοματίνια cherry
Μισό αβοκάντο
Χυμό από μισό λεμόνι
Μια χούφτα κουκουνάρια
Λίγο μαύρο σουσάμι
Για το dressing:
6-8 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
1 κ.σ. πετιμέζι
6-8 σταγόνες Worcester sauce (τη θεωρώ απαραίτητη)
Αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τη ρόκα και τα ντοματίνια. Καθαρίζουμε το μισό αβοκάντο και το “λούζουμε” με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει (εξάλλου , γευστικά ταιριάζουν πολύ) . Τοποθετουμε στην πιατέλα τη ρόκα , τοποθετούμε περιμετρικά και τα ντοματόνια και στο κέντρο τοποθετούμε το αβοκάντο κομμένο  σε λεπτά φετάκια . Σκορπίζουμε εδώ κι εκεί τα κουκουνάρια και το μαύρο σουσάμι .
Σε ένα σέικερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing και τα “χτυπάμε” καλά. Περιλούζουμε με το dressing τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως!
Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...