tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Το "πεπέκι της Αργυρώς"

Όλοι γνωρίζουμε τα υπέροχα Ζαγοροχώρια , ένα συγκλονιστικό σύμπλεγμα από 46 γραφικά  χωριά σκορπισμένα στα βουνά που βρίσκονται στο βοριοανατολικό μέρος των Ιωαννίνων. Πολλοί από μας έχουν την τύχη να τα έχουν επισκεφτεί , ίσως και περισσότερες από μια φορές και σίγουρα όσοι τα έχουν επισκεφτεί , εκτός από τις πίτες , τα υπέροχα ψητά και τα σιροπιαστά γλυκά …αποκλείεται να μην έχουν  γευτεί την υπέροχη και φημισμένη αλευρόπιτα….αυτή θα φτιάξουμε σήμερα την οποία , η αγαπητή μας Αργυρώ τη φτιάχνει τέλεια και δε χρειάζεται να το ψάξουμε και πολύ….

pepeki1

 

Υλικά:

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ. γλ. μπέικιν
2 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι (εγώ χρησιμοποιώ με 2% λιπαρά)
1/3 κεσεδάκι από το γιαούρτι , λάδι
300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια (εγώ χρησιμοποιώ τη φέτα  ΗΠΕΙΡΟΣ με 12% λιπαρά)
Λίγο άλάτι
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

pepeki2pepeki3pepeki4pepeki5pepeki6pepeki7

Εκτέλεση:
Kοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά , το γιαούρτι , το λάδι , το αλάτι (με προσοχή λόγω της φέτας) και την πάπρικα . Τα ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη και όταν έχουν ομογενοποιηθεί πολύ καλά , προσθέτουμε τη φέτα  και την ενσωματώνουμε κι αυτή στο μίγμα. Αρχίζουμε τότε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέικιν και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Στο τέλος έχουμε ένα παχύρευστο μίγμα! Λαδώνουμε ένα στρογγυλό , αντικολλητικό ταψί Νο 30-32 και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Ισιώνουμε την επιφάνειά του και ψήνουμε το "πεπέκι" σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 45' περίπου . Όταν έχει ροδίσει κι έχει ωραία κρούστα είναι έτοιμο.

Μια σημείωση:
Η Αργυρώ , στη συνταγή της προτείνει ταψί Νο 36 για να απλώσει πολύ το μίγμα και να γίνει η αλευρόπιτα πολύ λεπτή…..όπως πραγματικά πρέπει να είναι. Αν όμως τη θέλουμε λίγο πιο…..χοντρούλα και…αφρατούλα χρησιμοποιούμε μικρότερο ταψί.
Kαλή επιτυχία (που είναι σίγουρη) !

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

You are here: Home με...αλατι! Ορεκτικά - Συνοδευτικά Το "πεπέκι της Αργυρώς"